Nutraceuticale pentru câini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Termenul acesta — realizat din legarea cuvintelor „nutriţie” şi „farmaceutic” – se referă la hrană sau componente din hrană care se consideră că au beneficii pentru sănătate. Nutraceuticalele sunt compuşi naturali care sunt din surse vegetale sau animale şi includ aminoacizii, vitaminele, acizii graşi esenţiali, ierburile, antioxidanţii, mineralele.

Medicina nutraceuticală reprezintă folosirea micronutrimentelor, macronutrimentelor şi a altor suplimente nutriţionale ca agenţi terapeutici. Aceştia sunt populari pentru că rareori au efecte secundare.

Nutraceuticalele, cum ar fi acizii graşi esenţiali, sunt deseori folosite pentru a trata problemele de piele. Durerea articulară poate fi redusă prin folosirea nutraceuticelor sulfat de condroitină, glucozamina şi metil sulfonil metan – cunoscut mai bine sub denumirea de MSM – cât şi a vitaminelor antioxidante C şi E, şi a plantelor cum ar fi yucca şi diferite combinaţii chinezeşti.

Acestea pot afecta lichidul intraarticular aşa că este mai probabil să funcţioneze în cazul articulaţiilor mari cum ar fi articulaţia şoldului sau a genunchiului.

Glicozaminoglicanii (GAG) sunt nutraceutice foarte populare pentru durerea articulară. Aceştia sunt cărămizile de bază pentru multe dintre ţesuturile din organism, inclusiv cartilajele. Organismul foloseşte glucozamina pentru a sintetiza sau crea GAG.

Produsele care conţin GAG sunt denumite nutraceutice chondroprotective şi, de obicei, sunt produse din ţesuturi animale, cum ar fi cartilajele. De exemplu, ingredientul principal într-unul dintre aceste produse este Perna canaliculus, o midie verde, care reprezintă o sursă bogată de GAG.

Cercetătorii credeau în trecut că odată ce s-a degenerat cartilajul, acesta nu se mai poate reface. Acum, însă, se consideră că suplimentele cu glucozamină pot ajuta la repararea cartilajelor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *