menţinerea-confortabilă-a-câinelui-dumneavoastră-bătrân

Menţinerea confortabilă a câinelui dumneavoastră bătrân

Există multe căi prin care puteţi să menţineţi confortul câinelui dumneavoastră atunci când este bătrân. Puteţi să îi uşuraţi durerile de oase prin aşezarea unui pat moale într-un loc călduros. Vezica urinară este mai slăbită la vârste înaintate, aşa că scoteţi-l mai des afară pentru a putea urina.

Dacă nu sunteţi acasă pe timpul zilei, puneţi pe jos ziare într-un loc unde poate elimina urina sau ţineţi-l într-o cameră unde podeaua poate fi uşor spălată. Dinţii cu tartru pot fi dureroşi, iar câinii care simt astfel de dureri nu vor dori să mai mănânce, aşa că trebuie să aibă parte de o îngrijire dentară corespunzătoare, inclusiv curăţarea anuală a dinţilor.

Oferiţi-i câinelui oportunitatea să se bucure de exterior. Chiar dacă un câine bătrân nu poate să meargă la fel de mult cum o făcea când era mai tânăr, mişcarea şi stimularea oferită de o plimbare scurtă sunt totuşi benefice pentru el.

Conform American Veterinary Medical Association, câinii pot fi consideraţi, în general, cetăţeni în vârstă începând cu vârsta de şapte ani. Însă, talia, rasa, starea generală de sănătate pot influenţa această apreciere. Aproximativ 40% dintre câinii din S.U.A. – 18 milioane – atinseseră statutul de seniori în anul 2001.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *