Medicină alternativă sau Medicină holistică pentru câini

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Cunoscute şi ca terapii alternative, terapiile complementare includ homeopatia, acupunctura, medicina cu plante, chiropractica, terapia prin masaj, nutraceuticale, fizioterapia şi terapia punctelor reflexe.

Pe parcursul ultimului deceniu, aceste terapii au căpătat din ce în ce mai multă credibilitate nu doar în rândul propietarilor de câini, dar şi printre medicii veterinari.

Unii medici folosesc plante şi acupunctura pentru a suplimenta terapiile chirurgicale şi antibioticele. Veterinarii care nu folosesc ei înşişi terapiile complementare pot să vă recomande un coleg care face acest lucru.

Uneori, folosirea terapiilor complementare este descrisă ca medicină holistică, care este o abordare multilaterală a îngrijirii ce implică tehnici de diagnostic şi terapie atât alternative, cât şi convenţionale.

Medicina veterinară holistică include, dar nu este limitată doar la principiile acupuncturii şi alte forme de acuterapie, chiropractică, medicina cu plante, homeopatic, masaj terapeutic, nutraceuticale, fizioterapie, terapia punctelor reflexe, cât şi medicina convenţională, chirurgie şi stomatologie.

Remedii naturiste folosite în mod obişnuit de medicii veterinari

Următoarele suplimente şi efectele lor naturale pot să ajute la vindecare unor afecţiuni comune:

Aloe – alină pruritul şi ajută vindecarea.

Echinacea – întăreşte sistemul imunitar.

Ghimbir – atenuează problemele digestive.

Ginkgo biloba – ajută în disfuncţiile cognitive.

Glucozamina şi condroitina – ameliorează artrita şi durerile de articulaţii.

Armurariu (Silybum marianum) – ajută în problemele hepatice.

Sunătoarea – luptă cu infecţiile virale şi afecţiunile neurale.

Ulm (Ulmus rubra) – atenuează problemele digestive şi tusea, este folosit sub formă de cataplasmă pentru iritaţiile pielii şi inflamaţii.

Vitamina C – antioxidant.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *