Îngrijirea sănătăţii câinelui

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Îngrijirea sănătăţii câinelui dumneavoastră începe încă din prima zi a vieţii sale. Mama sa este prima care are grijă de sănătatea lui, oferindu-i colostrul care conţine anticorpii necesari pentru prima perioadă a vieţii şi protejându-l de pericole şi exemplarele dominante din haită.

Apoi, după ce îl aduceţi acasă, dumneavoastră continuaţi să îi oferiţi îngrijirea profilactică de care are nevoie şi să vă asiguraţi că va primi îngrijire în orice problemă ar avea pe tot parcursul vieţii.

Slujba dumneavoastră este să protejaţi puiul de boli şi accidente, şi să îi oferiţi hrana adecvată pentru a-şi dezvolta în mod corespunzător muşchii şi oasele. Medicul veterinar îl ajută prin vaccinuri împotriva bolilor infecţioase, tratându-l împotriva paraziţilor intestinali şi prin castrare.

Pentru că fiecare părticică a corpului câinelui este importantă, de la vârful nasului până la vârful cozii, şi are nevoie de îngrijire specifică, este important să înţelegeţi cum funcţionează fiecare parte şi să ştiţi ce trebuie să căutaţi atunci când apare o problemă.

Un medic veterinar competent, o îngrijire profilactică regulată şi o atenţie crescută la apriţia semnelor bolilor şi traumatismelor vor asigura câinelui dumneavoastră o viaţă sănătoasă şi fericită.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *