chiropractica-pentru-câini

Chiropractica pentru câini

Chiropractica este o tehnică terapeutică bazată pe principiul că boala este rezultatul unei funcţii nervoase deficitare, care poate fi tratată prin manipularea şi ajustarea structurilor organismului, cum ar fi coloana vertebrală.

Chiropracticienii manipulează cu grijă vertebrele pentru a reface alinierea normală a coloanei vertebrale, lucru care este considerat a îmbunătăţi funcţia nervoasă la nivelul coloanei. Această metodă poate fi folosită în mai multe cazuri, cum ar fi pentru uşurarea durerii în cazul artrozei la nivelul coloanei vertebrale (spondiloza) sau ajutarea câinilor de competiţie să îşi menţină corpul în forma maximă.

Deşi s-au efectuat puţine cercetări în ceea ce priveşte beneficiile acestei practici în domeniul veterinar, dovezile clinice şi anecdotice sugerează că poate fi benefică. Pentru unii câini, beneficiile chiropracticii sunt imediate şi vizibile.

Ideal, această tehnică este executată de un veterinar cu licenţă. Dacă un astfel de profesionist nu este disponibil, căutaţi un chiropractician licenţiat care lucrează împreună cu un veterinar sau este instruit în chiropractica veterinară.

Acesta ar trebui să aibă un doctorat în chiropractică sau să fie certificat de către o autoritate competentă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *