cercetările-privind-cancerul-la-câini

Cercetările privind cancerul la câini

Cercetări şi descoperiri în acest domeniu includ o modalitate de a limita extinderea cancerului prin reducerea cantităţii de cupru disponibil în organism, maparea şi caracterizarea genelor cauzatoare de cancer, şi confirmarea că genele supresoare ale tumorilor joacă un rol important în melanomul canin şi alte forme de cancer.

Tumorile cresc pe măsură ce noi vase de sânge se formează, proces care poartă denumirea de angiogeneză şi care are nevoie de cupru. O nouă abordare pentru combaterea acestui fenomen este tratarea cu tetrathiomolibdat (TM), o substanţă care inhibă angiogeneza.

TM se leagă de cupru şi îl elimină din organism. Acest tip de tratament a fost folosit cu succes la şoareci, oameni şi acum la câini.

Cartarea şi caracterizarea genelor susceptibilităţii la cancer este de asemenea de folos. Dintre cele 364 de maladii genetice cunoscute la câini, 46% apar fie predominant, fie exclusiv la o singură rasă sau doar câteva rase. Teoria este că cea mai rapidă modalitate de a identifica locaţiile acestor gene cauzatoare de boli este prin analiza mai multor rase care nu sunt înrudite dar la care apare o boală similară dar nu neapărat identică.

Cercetătorii au confirmat importantul rol pe care îl au câteva gene supresoare de tumori în melanomul canin. Ei au început, de asemenea, să stabilească rolul pe care aceste gene şi altele asemenea lor îl joacă în limfomul canin, osteosarcom şi hemangiosarcom.

Rezultatele acestor studii au început să ofere uneltele care s-ar putea dovedi foarte folositoare în prezicerea prognosticului şi dezvoltarea de noi tratamente. Se speră că prin înţelegerea geneticii cancerului şi prin folosirea agenţilor genetici, cercetătorii să poată crea în final oportunitatea ca sistemul imunitar al câinilor să poată distruge singur celulele canceroase sau chiar să se găsească modalităţi prin care să se prevină cancerul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *