cancerul-la-câini

Cancerul la câini

Cancerul este un alt tip de afecţiune cronică manifestată la câini. Există mai multe forme, putând afecta multe zone ale organismului, dar în general cancerul poate fi descris ca o creştere necontrolată a celulelor pe sau în organism.

Celulele normale mor şi sunt înlocuite cu altele, dar celulele canceroase au un ritm de multiplicare foarte ridicat şi formează mase (tumori) ce înlătură celulele normale. Dacă este lăsată netratată, o tumoră canceroasă preia controlul organului, se răspândeşte în întreg organismul, şi într-un final omoară câinele.

Cancerul nu este o afecţiune care se vindecă, dar pacienţii pot intra în remisie fără ca acesta să mai apară pentru mult timp, chiar toată viaţa. Tratamentele pentru cancer la câini includ intervenţii chirurgicale, chimioterapie şi radioterapie.

Cancerul este destul de frecvent la câini, în special pe măsură ce îmbătrânesc. Se estimează că aproape jumătate dintre câinii cu vârsta peste 10 ani vor muri de cancer. Tipurile de cancer cele mai întâlnite la câini sunt tumori de piele, inclusiv cancer de sân, cancer testicular, şi melanom; cancer la gură sau nas; cancer al ganglionilor limfatici şi al altor organe hematopoietice; cancer osos; şi hemangiosarcoame.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *