Câinii în vârstă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, nevoile lor veterinare şi nutriţionale se modifică, şi au parte de îngrijire specializată, teste de sănătate şi schimbări ale dietei. Cu o îngrijire bună, câinii pot trăi de la 8 la 18 ani.

Câinii de talie mai mare au în general o viaţă mai scurtă, câinii mici având cea mai lungă viaţă. Unii factori care pot lungi viaţa câinilor includ o dietă bună, exerciţii regulate, castrarea sau sterilizarea, îngrijirea bună (chiar şi câinii se simt bine atunci când arată bine), şi îngrijire veterinară regulată. Există multe căi prin care vă puteţi ajuta câinele să se menţină într-o formă bună pe măsură ce îmbătrâneşte.

Şapte ani înseamnă vârsta la care un câine este considerat a fi în etate, chiar dacă arată şi se comportă ca un tânăr. Acesta este un moment bun pentru a programa o examinare amănunţită astfel încât să vă asiguraţi că nu suferă de nicio afecţiune legată de vârsta înaintată cum ar fi rigiditate, sufluri cardiace, respiraţie urât mirositoare, leziuni ale pielii şi alte semne tipice ale îmbătrânirii.

La fel de importante sunt şi testele de sânge pentru a evalua funcţiile renale şi hepatice, cât şi starea măduvei osoase. Multe probleme ale vârstei înaintate pot fi rezolvate uşor, dacă sunt detectate din timp.

Semnele îmbătrânirii includ un bot încărunţit, articulaţii înţepenite, probleme dentare (care pot fi indicate de respiraţie urât mirositoare sau un apetit selectiv), subţierea blănii, scleroza nucleară (o înceţoşare albăstruie care nu afectează vederea), slăbirea auzului, acumularea sau pierderea în greutate, sete excesivă, o mai slabă toleranţă la temperaturi extreme.

Prezentaţi-i oricare dintre semnele de mai sus medicului veterinar atunci când acesta examinează câinele. Chiar şi schimbări minore în înfăţişare sau comportament pot fi importante.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *