alegerea-medicului-veterinar

Alegerea medicului veterinar

Medicul veterinar este principalul partener de îngrijire a câinelui dumneavoastră, aşa că alegerea unuia potrivit nu este o sarcină uşoară. Alegeţi veterinarul înainte să aveţi cu adevărat nevoie de el.

În cazul în care apare o urgenţă, nu va trebui să vă bazaţi pe o persoană pe care nu o cunoaşteţi. Alegerea în avans a unui medic pentru câinele dumnevoastră este importantă în special dacă preferaţi o abordare holistică atunci când vine vorba de sănătatea câinelui dumneavoastră, dacă decideţi să nu îl vaccinaţi anual, sau aveţi un câine cu nevoi speciale. Alegerea medicului veterinar potrivit implică atât recomandări, cât şi discuţii personale.

O bună metoda de a obţine recomandări atunci când alegeţi un medic veterinar este „cuvântul vorbit”. Dacă vă mutaţi într-un oraş nou, propriul dumneavoastră veterinar ar putea să vă recomande un coleg de acolo. Sau întrebaţi-vă prietenii, vecinii şi colegii de serviciu în legătură cu veterinarii, cereţi informaţii despre ce le place la spitalul respectiv şi chiar ce nu le place. O recomandare de la o persoană în care aveţi încredere este un bun punct de început.

Alegerea spitalului veterinar depinde de ce este mai important pentru dumneavoastră. Căutaţi unul care vă satisface nevoile, care oferă nivelul de îngrijiri pe care îl doriţi, care are angajaţi prietenoşi şi bine instruiţi şi un medic veterinar care vă poate oferi tipul de îngrijire pe care îl doriţi.

Unele dintre întrebările pe care trebuie să le puneţi sunt: Este aceasta o clinică high-tech sau un cabinet de familie? Voi primi, dacă este nevoie, trimiteri către medici specialişti? Are servicii de îngrijire de urgenţă?

Atunci când aveţi numele câtorva veterinari, stabiliţi întâlniri cu ei pentru a discuta şi a face un tur al spitalului sau cabinetului. Intervievaţi mai mulţi veterinari şi întrebaţi-i despre concepţia lor în legătură cu lucruri care sunt importante pentru dumneavoastră, cum ar fi părerea lor în legătură cu dietele crude sau cu mâncarea de casă, sau cât de des recomandă vaccinarea.

Turul spitalului şi întâlnirea cu veterinarul şi angajaţii spitalului/cabinetului vă vor ajuta să luaţi decizia corectă. Nu orice spital – chiar dacă este unul foarte bun – va fi potrivit pentru oricine.

Familiile americane cheltuiesc în medie 261$ pe an pentru îngrijirea veterinară. Cheltuiala medie pentru un câine este de 178$. În ceea ce priveşte casele cu câini, media este de 1,6 câini pe familie.

Întrebaţi veterinarul dacă este afiliat la organizaţiile profesionale (în S.U.A. – n.t.) cum sunt American Animal Hospital Association (AAHA) sau o asociaţie medicală veterinară holistică sau homeopată. AAHA, de exemplu, are un set de standarde pe care medicii veterinari trebuie să le îndeplinească în domenii cum ar fi chirurgia, anestezia, stomatologia şi managementul. Pentru a-şi menţine acreditările, spitalele trebuie să fie inspectate în mod regulat.

S-ar putea să existe momente în care veţi dori o a doua opinie sau va trebui să vizitaţi un specialist. S-ar putea să vă placă foarte mult de medicul dumneavoastră, dar să doriţi pur şi simplu o altă perspectivă. Nu este nimic rău în acest lucru. Este în regulă să îl întrebaţi pe propriul veterinar în legătură cu o recomandare.

Un veterinar bun va fi mulţumit să vă trimită la un specialist, şi s-ar putea să facă acest lucru în mod automat în cazul unui diagnostic serios. O altă opţiune este să cereţi o recomandare de la un prieten sau coleg de muncă care are un animal cu probleme asemănătoare.

Sfaturi pentru alegerea unui veterinar

alegerea-medicului-veterinar-1
Veterinarul va fi un partener pe viaţă, care vă va ajuta să întreţineţi sănătatea câinelui dumneavoastră. Alegeţi-l cu grijă.

Medicul veterinar este o persoană cheie în viaţa câinelui dumneavoastră, aşa că este important să găsiţi unul cu care vă simţiţi bine, în vreme ce luaţi în considerare şi aspecte cum ar fi cât de comod vă este accesul şi costurile. lată câteva sfaturi care să vă ajute la luarea deciziei:

 • Cereţi recomandări de la persoane în care aveţi încredere.
 • Contactaţi asociaţia profesională pentru recomandări.
 • Cereţi să faceţi turul clinicii pe care vă gândiţi să o alegeţi.
 • Uitaţi-vă ca aceasta să fie curată şi organizată.
 • Verificaţi dacă iluminarea este bună şi echipamentul este modern.
 • Alegeţi un veterinar cu care vă simţiţi bine.
 • Alegeţi un veterinar care este dispus să vă răspundă la întrebări şi care este blând cu câinele dumneavoastră.
 • Acreditările medicului trebuie să includă absolvirea unei facultăţi de medicină veterinară acreditată.
 • Angajaţii clinicii ar trebui să fie prietenoşi şi atenţi.
 • Orele de program, locaţia şi locul de parcare ar trebui să vă fie pe plac.
 • Luaţi în considerare şi dacă există posibilitatea programărilor în aceeaşi zi şi a vizitelor neaşteptate la medic.
 • Ar trebui să fie disponibile şi servicii de urgenţă.
 • Cabinetul/clinica ar trebui să poată face faţă problemelor medicale serioase, care implică şi spitalizare peste noapte.
 • Pe timpul nopţii şi atunci când spitalul este închis ar trebui să existe cineva de gardă.
 • Câinii şi pisicile ar trebui ţinute în locuri separate.
 • Tarifele ar trebui să se potrivească bugetului dumneavoastră.
 • Întrebaţi dacă clinica oferă reduceri pentru pensionari, pentru mai multe animale sau orice alt fel de reduceri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *