wheaten-terrier-cu-blana-moale-rasa-caine

Wheaten Terrier cu blana moale – Rasă câine

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: această rasă se trage probabil din vechile rase care au existat în Irlanda timp de mii de ani. Este considerat a fi înrudit cu Terrierul irlandez și Kerry Blue Terrierul, și s-ar putea să fie un strămoș al Glen of Imaal Terrierului.

A fost folosit în principal ca animal de fermă versatil, paznic și companion. Nu a ajuns în S.U.A. decât după anul 1940.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu aspect pătrat, cu un cap dreptunghiular lung și urechi mici, lăsate. Nasul este mare și negru, iar ochii migdalați sunt roșcat-maronii sau maronii.

Are un piept adânc și o coadă tăiată care este ținută ridicată. Blana este bogată pe cap, acoperindu-i ochii și formând barba. Poate avea orice nuanță de galben pai.

Înălțime: 43-48 cm.

Greutate: 14-18 kg.

Temperament: acest câine este încăpățânat, dar jucăuș. Este întruchiparea perfectă a Terrierului sigur pe sine deși s-ar putea să fie întrucâtva mai puțin agresiv decât mulți dintre aceștia.

Se bucură de timpul petrecut cu familia sa și urăște să fie lăsat singur pentru perioade îndelungate de timp.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un stăpân activ, într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj ferm dar pozitiv, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: boala lui Addison, cancer, probleme renale, atrofie retiniană progresivă, probleme de piele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *