West Highland Terrier alb – Rasă câine

Nume alternative: Poltalloch Terrier, Roseneath Terrier, Westie.

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: se consideră că a fost dezvoltat pe moșia Poltalloch a familiei Malcom și pe moșia Roseneath a Ducelui de Argyll.

A fost crescut pentru a face parte dintr-o haită de câini folosiți pentru vânătoarea de vulpi, bursuci și dăunători. Dovezile existenței acestei rase pot fi văzute în două tablouri ale lui Sir Edwin Landseer realizate cam în anul 1839.

În ciuda trecutului de animal de vânătoare, marea majoritate sunt acum animale de companie. La începutul secolului al XX-lea, era des încrucișat cu Cairn Terrierul, diferența culorii blănii fiind principalul criteriu de diferențiere dintre aceste două rase.

Descriere fizică: este un câine mic, echilibrat și voinic, cu un corp compact, care este mai mult înalt decât lung. are craniul lat și un bot obtuz; ochii sunt migdalați, maronii închis; nasul este negru; și urechile mici, ridicate, cu vârful ascuțit.

Coada este scurtă și de forma unui morcov inversat. Are blana dublă, cu părul drept, aspru, care are aproximativ cinci centimetri lungime. Blana are un aspect zbârlit în jurul feței, dând capului un aspect rotund.

Înălțime: 25,5-28 cm.

Greutate: 7-9 kg.

Temperament: este un câine alert, iubitor de distracție, prietenos. Este stabil, curajos, și sigur pe sine. Deși este independent, este loial familiei sale. Asemenea majorității Terrierilor, are tendința să sape. S-ar putea să nu fie potrivit pentru copii.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă bine cu un stăpân cu experiență în creșterea Terrierilor; se adaptează la orice mediu.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, îngrijirea blănii, dresaj ferm, dar pozitiv, socializare.

Posibile probleme de sănătate: atopie, cataractă, intoxicație cu cupru, osteopatie craniomandibulară, surditate, deficiențe enzimatice, hernie inghinală, boala Legg-Perthes.

De ce a fost West Highland Terrierul alb selectat pentru a fi alb?

Conform legendei, Colonelul Edward Donald Malcom, creatorul rasei, păstra o haită de Terrieri pentru vânătoare. Aceștia variau în culoare de la negru la roșcat si de la crem la alb. Atunci când unul dintre exemplarele sale a fost confundat cu o vulpe și împușcat, el a decis să crească doar exemplarele albe astfel încât să poată fi identificați cu ușurință la vânătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *