welsh-terrier-rasa-caine-1

Welsh Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Terrier englez de tip vechi, Terrier sârmos negru și cafeniu.

Ţară de origine: Tara Galilor.

Istoric: folosit inițial pentru vânătoarea vidrelor, vulpilor și bursucilor, acest câine este considerat a fi o rasă foarte veche. Este încă folosită la vânătoare, dar și ca animal de companie, schimbându-se foarte puțin de-a lungul timpului.

A apărut în S.U.A. În ultima parte a secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine voinic, compact, de talie medie și cu corpul cu aspect pătrat. Capul este dreptunghiular. Botul este jumătate din lungimea întregului cap, este puternic și se termină cu un nas negru. Are ochi migdalaţi, mici și întunecați.

Urechile mici, de forma literei „V”, sunt pliate spre înainte. Are un piept adânc și membre posterioare musculoase. Are coada tăiată foarte scurt și purtată drept în sus. Blana dublă are un puf moale și un păr des, sârmos. Este negru și cafeniu cu o jachetă neagră și o baza cafenie.

Înălțime: 38 cm.

Greutate: 8.5-10,5 kg.

Temperament: pe teren este dedicat, dar cu oamenii și alți câini este prietenos și sociabil. Este vioi, curajos și inteligent.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Welsh Terrierul se descurcă cel mai bine cu un stăpân cu experiență; se adaptează vieții la oraș, la țară sau în suburbii atât timp cât primește suficiente exerciții.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj ferm, dar pozitiv, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: epilepsie, glaucom, alergii, probleme ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *