terrierul-irlandez-rasa-caine

Terrier irlandez – Rasă câine

Nume alternative: Terrier irlandez roșu, Daredevil.

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: aceasta este probabil cea mai veche rasă nativă de Terrier a Irlandei. Crescut pentru vânătoarea de animale mici și pentru controlul animalelor dăunătoare, este de asemenea un bun câine de aport și va face acest lucru atât din apă, cât și pe pământ. A fost folosit pentru vânatul de animale mari dar și ca animal de armată în timpul Primului Război Mondial.

Un câine al clasei muncitoare, rasa a fost standardizată doar la începutul secolului al XX-lea.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic dar agil. Capul este lung, iar craniul plat și îngust. Nu are riduri pe față. Craniul și botul au aceeași lungime, iar mandibula este puternică. Ochii mici, maronii sunt deseori descriși ca fiind „arzători”. Are un nas mic și negru.

Urechile sunt semi-erecte și au forma literei „V”, cu vârfurile pliate spre înainte. Coada este tăiată la aproximativ o pătrime din lungimea ei normală și ținută sus. Are o blană dubla, cu puful moale și părul sârmos, de lungime medie, care stă lipit de corp.

Are barbă și mustăți. Blana poate fi roșu strălucitor, roșu auriu, roșu și galben pai sau galben pai.

Înălțime: 45,5 cm.

Greutate: 11,5-12 kg.

Temperament: un câine liniștit, spiritual care este afectuos și loial cu familia sa, dar pătimaș și curajos în teren. Este foarte proiectiv, câteodată exagerând în acest sens, asta făcând din el un excelent câine de pază. Este întrucâtva greu de dresat și poate fi neascultător.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se adaptează bine la oraș sau la țară. Cel mai potrivit este un stăpân cu experiență în creșterea câinilor.

Nevoi speciale: curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, exerciții moderate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: calculi la vezica urinară.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *