Terrier australian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Australia.

Istoric: unul dintre cei mai mici terrieri de muncă, Terrierul australian are strămoși comuni cu Silky Terrierul, fiind o încrucișare între Terrierii cu blana aspră și alți Terrieri britanici. A fost prima rasă australiană recunoscută și prezentată.

A fost crescut inițial pentru a ajuta la controlul numărului de rozătoare și șerpi, a servit ca animal de pază și ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mic, compact, care este mai mult lung decât înalt. Craniul este lung și plat, iar botul puternic este egal în lungime cu craniul. Are un nas de dimensiuni medii și ochi mici, maronii sau negri. Urechile sunt mici, erecte și ascuțite.

Coada este tăiată la jumătate din lungimea naturală și purtată ridicată, dar nu peste spate. Are o blană dublă, cu un păr lung, aspru, de culoare albastru-cafeniu. Părul este mai scurt pe urechi și are un moț. În jurul gâtului are o coamă, iar picioarele sunt îmblănite.

Înălțime: 25,5-28 cm.

Greutate: 6,5 kg.

Temperament: este un câine vioi, alert și curajos. Este încrezător și deși prietenos și afectuos cu familia, este prevăzător și distant cu străinii. Se descurcă foarte bine cu copiii și cu alte animale atât timp cât a fost bine socializat.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă bine cu o familie sau un individ activ fie la oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cancer, diabet zaharat, probleme ale ochilor și urechilor, luxații patelare, alergii ale pielii.

Terrierii australieni sunt săpători înnăscuți și nimic nu îi oprește atunci când vânează șerpi, rozătoare și alte animale mici. Grădinarii pasionați care doresc să aducă această rasă în casele lor ar trebui să fie pregătiți să izoleze grădina de acești câini.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *