teddy-roosevelt-terrier-rasa-caine

Teddy Roosevelt Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Teddiers, Feist cu picioare de bancă, Feist, Rat Terrier de tip B.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: în principiu, este un Rat Terrier cu picioare scurte. A fost dezvoltat din Terrierii aduși de către minerii englezi și alți imigranți. A inclus încrucișări cu rase ca Manchester Terrier, Fox Terrier cu blana dreaptă, Bull Terrier, Beagle, Whippet, Ogarul italian și acum dispărutul Terrier alb.

Pentru că erau folosiți pentru vânătoarea de șobolani, au început să fie cunoscuți ca Rat (șobolan) Terrieri. Varietatea cu picioare scurte a fost numită așa în onoarea președintelui Teddy Roosevelt care ar fi fost proprietarul unor astfel de câini.

Descriere fizică: este un câine scund, musculos, mic, puțin mai lung decât înalt. Urechile pot fi butonate sau erecte, și coada tăiată, scurtă natural, sau lungă și curbată.

Are o blană scurtă și dreaptă, care poate avea diferite culori și modele: alb complet, tricolor (cu pete de negru și cafeniu), bicolor (orice combinație de negru, cafeniu, ciocolatiu, roșu, portocaliu, galben sau albastru cu alb), cu sau fără pete cafenii sau ruginii pe obraji și peste ochi.

Înălțime: 20-38 cm.

Greutate: proporțională cu înălțimea.

Temperament: este un câine vioi, prietenos și afectuos cu familia sa. Este un câine care se atașează deseori de o singură persoană. Atunci când a fost socializai bine, se va înțelege bine cu copiii și alte animale. S-ar putea să fie distant cu străinii.

Cel mai bun stăpân: o rasă versatilă, care se poate integra în orice mediu atât timp cât primește suficientă mișcare.

Nevoi speciale: atenție, socializare.

Posibile probleme de sănătate: luxații ale patelelor, râie.

Atunci când vânează și se joacă, Teddy Roosevelt Terrierii sunt foarte vocali. Câinii își demonstrează exuberanța și nerăbdarea prin mârâituri și mormăituri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *