Staffordshire Terrier american – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Am Staff.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: deși este descendent din aceeași linie ca și APBT, Staffordshire-ul american a fost crescut independent de acesta timp de mai bine de 60 de ani înainte ca AKC să schimbe denumirea rasei.

Rezultați după încrucișarea dintre Bulldog și Terrieri, descendenții acestei rase au fost aduși în S.U.A. spre sfârșitul secolului al XIX-lea și folosiți ca animale de fermă versatile.

Descriere fizică: se aseamănă foarte mult cu Pit Bull Terrierul american: de talie medie, compact, puternic și musculos; cu un cap lat, bol de lungime medie și maxilare puternice.

Urechile erecte natural sunt de preferat. Amstafful are un piept lat și adânc, și membre posterioare musculoase. Coada scurtă este ascuțită spre vârf. Blana este scurtă și dreaptă, putând avea orice culoare în afară de alb.

Uneori, cea mai bună mâncare pentru Staffordshire Terrier este dificil de ales. Documentează-te pentru a cunoaște cu exactitate ce fel de hrană uscată este ideală pentru Terrierul tău Staffordshire.

Înălțime: 43-48 cm.

Greutate: 18-36 kg.

Temperament: este un câine blând și prietenos, dar în același timp stoic și curajos. Este foarte prietenos cu oamenii, în special cu copiii, dar deseori agresiv față de alți câini, în special cei de același sex. Mulți câini se vor înțelege doar cu exemplare de sex opus.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: cel mai potrivit stăpân este un individ sau o familie experimentată în creșterea câinilor fie la oraș, fie la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cancer, probleme cardiace, displazie de șold, probleme ale tiroidei.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *