staffordshire-terrier-american-rasa-caine

Staffordshire Terrier american – Rasă câine

Nume alternative: Am Staff.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: deși este descendent din aceeași linie ca și APBT, Staffordshire-ul american a fost crescut independent de acesta timp de mai bine de 60 de ani înainte ca AKC să schimbe denumirea rasei.

Rezultați după încrucișarea dintre Bulldog și Terrieri, descendenții acestei rase au fost aduși în S.U.A. spre sfârșitul secolului al XIX-lea și folosiți ca animale de fermă versatile.

Descriere fizică: se aseamănă foarte mult cu Pit Bull Terrierul american: de talie medie, compact, puternic și musculos; cu un cap lat, bol de lungime medie și maxilare puternice.

Urechile erecte natural sunt de preferat. Amstafful are un piept lat și adânc, și membre posterioare musculoase. Coada scurtă este ascuțită spre vârf. Blana este scurtă și dreaptă, putând avea orice culoare în afară de alb.

Uneori, cea mai bună mâncare pentru Staffordshire Terrier este dificil de ales. Documentează-te pentru a cunoaște cu exactitate ce fel de hrană uscată este ideală pentru Terrierul tău Staffordshire.

Înălțime: 43-48 cm.

Greutate: 18-36 kg.

Temperament: este un câine blând și prietenos, dar în același timp stoic și curajos. Este foarte prietenos cu oamenii, în special cu copiii, dar deseori agresiv față de alți câini, în special cei de același sex. Mulți câini se vor înțelege doar cu exemplare de sex opus.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: cel mai potrivit stăpân este un individ sau o familie experimentată în creșterea câinilor fie la oraș, fie la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cancer, probleme cardiace, displazie de șold, probleme ale tiroidei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *