Staffordshire Bull Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Staffie.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă este una dintre încrucișările de Terrieri și Bulldogi de la începutul secolului al XIX-lea. A fost dezvoltat pentru luptele de câini și era cunoscut înainte ca Pit Bull Terrierul de tip vechi.

După ce luptele de câini au fost declarate ilegale, această rasă a evoluat într-o rasă de companie. A ajuns în S.U.A. în jurul anilor 1880, unde unele linii au fost dezvoltate în actualul Staffordshire Terrier american.

În Anglia, este cunoscut sub numele de „câinele doică” datorită dragostei lui înnăscute pentru copii.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, care dă impresia unei incredibile puteri. Are un cap mare, frunte ridată cu mușchii obrajilor foarte pronunțați și o frunte scurtă. Maxilarul este puternic, iar nasul este negru. Ochii sunt întunecați și rotunzi. Urechile de dimensiuni medii sunt ridicate sau semi-erecte.

Are picioarele drepte, puternice și membrele posterioare musculoase. Blana scurtă și dreaptă poate fi roșie, cafenie, albă, neagră, albastră sau tigrată, cu sau fără alb.

Înălțime: 35,5-41 cm.

Greutate: 11-17 kg.

Temperament: este un câine curajos, tenace și temperat. Este extrem de afectuos cu oamenii, în special cu copiii. Este deseori agresiv cu alți câini și are puternice instincte de vânătoare.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân cu experiență în creșterea câinilor și care are timp pentru el. Se adaptează vieții la oraș sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, supravegherea în preajma apei, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătăți: cataractă, entropion.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *