staffordshire-bull-terrier-rasa-caine

Staffordshire Bull Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Staffie.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă este una dintre încrucișările de Terrieri și Bulldogi de la începutul secolului al XIX-lea. A fost dezvoltat pentru luptele de câini și era cunoscut înainte ca Pit Bull Terrierul de tip vechi.

După ce luptele de câini au fost declarate ilegale, această rasă a evoluat într-o rasă de companie. A ajuns în S.U.A. în jurul anilor 1880, unde unele linii au fost dezvoltate în actualul Staffordshire Terrier american.

În Anglia, este cunoscut sub numele de „câinele doică” datorită dragostei lui înnăscute pentru copii.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, care dă impresia unei incredibile puteri. Are un cap mare, frunte ridată cu mușchii obrajilor foarte pronunțați și o frunte scurtă. Maxilarul este puternic, iar nasul este negru. Ochii sunt întunecați și rotunzi. Urechile de dimensiuni medii sunt ridicate sau semi-erecte.

Are picioarele drepte, puternice și membrele posterioare musculoase. Blana scurtă și dreaptă poate fi roșie, cafenie, albă, neagră, albastră sau tigrată, cu sau fără alb.

Înălțime: 35,5-41 cm.

Greutate: 11-17 kg.

Temperament: este un câine curajos, tenace și temperat. Este extrem de afectuos cu oamenii, în special cu copiii. Este deseori agresiv cu alți câini și are puternice instincte de vânătoare.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: se descurcă cel mai bine cu un stăpân cu experiență în creșterea câinilor și care are timp pentru el. Se adaptează vieții la oraș sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, supravegherea în preajma apei, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătăți: cataractă, entropion.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *