Skye Terrier – Rasă câine

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: această rasă își are originea în insula Skye, cea mai mare insulă din Inner Hebrides de-a lungul coastei Scoției. Se consideră că a apărut în secolul al XVI-lea.

Unii susțin că Waternish Terrierul, un strămoș al Cairn Terrierului și al Terierilor australieni, a fost Skye Terrierul originar.

Descriere fizică: este un câine lung, jos, care este de două ori mai lung decât înalt. Este bine legat și musculos. Poate avea fie urechi ascuțite, fie lăsate și are ochi maronii și nasul negru.

Are o blană dublă cu un puf moale, lânos și părul bogat ce cade drept pe fiecare parte a corpului. Blana este în special bogată pe cap și acoperă fruntea și ochii. Poate fi un amestec de nuanțe de negru, albastru, gri închis sau deschis, argintiu, cafeniu, sau crem. Poate avea puncte negre pe urechi, bot, și vârful cozii.

Înălțime: 22,5-25,5 cm.

Greutate: 10,5-12,5 kg.

Temperament: este un Terrier serios și demn. Este calm în casă, dar neînfricat și activ pe teren. Este loial și sensibil, precaut cu străinii și va reacționa dacă este provocat. Atât timp cât este socializat, se descurcă bine cu copiii.

Nivel de activitate: scăzut.

Cel mai bun stăpân: acest Terrier se descurcă cel mai bine cu un stăpân experimentat în creșterea acestui tip de câini și se poate adapta la oraș, suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, dresaj pozitiv dar ferm, socializare.

Posibile probleme de sănătate: intoxicații cu cupru, hipotiroidism.

La mijlocul secolului al XIX-lea, Sky Terrierii cu urechile ascuțite au devenit mai populari decât cei cu urechile lăsate, parțial datorită afecțiunii Reginei Victoria pentru această varietate.

Sky Terrierul cu urechile ridicate a devenit foarte îndrăgit ca animal de companie și de expoziție, iar varietatea cu urechile lăsate era prețuită ca animal de muncă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *