silky-terrier-rasa-caine

Silky terrier – Rasă câine

Nume alternative: Silky Terrier australian.

Ţară de origine: Australia.

Istoric: a fost dezvoltat din încrucișarea Terrierilor băștinași australieni și Yorkshire Terrierilor, atunci când cei din urmă au fost aduși în Australia către sfârșitul secolului al XIX-lea.

Este una dintre cele două rase de Terrieri australieni nativi și a servit în principal ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mic, ușor, care este puțin mai lung decât este înalt. Are un cap puternic, lung și trapezoidal, cu un craniu plat care este ușor mai lung decât botul. Nasul este lung, iar ochii sunt mici, întunecați și migdalați. Urechile sunt erecte, mici și sub forma literei „V”.

Blana are un singur strat, este dreaptă și lucioasă. Are un moț în vârful capului dar nu are păr lung pe față. Blana albastră și cafenie are o cărare pe mijloc ce începe din vârful capului și se continuă până la coadă.

Înălțime: 22-25 cm.

Greutate: 4-5 kg.

Temperament: Silky Terrierul este un câine prietenos, vesel și vioi. Are nevoie de foarte multă atenție și interacțiuni umane.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă este adaptabilă, făcându-l un foarte potrivit câine de apartament.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: tumori canceroase și necanceroase, cataractă, boala Cushing, epilepsie, hipotiroidism, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor, afecțiuni pancreatice.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *