Silky terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Silky Terrier australian.

Ţară de origine: Australia.

Istoric: a fost dezvoltat din încrucișarea Terrierilor băștinași australieni și Yorkshire Terrierilor, atunci când cei din urmă au fost aduși în Australia către sfârșitul secolului al XIX-lea.

Este una dintre cele două rase de Terrieri australieni nativi și a servit în principal ca animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mic, ușor, care este puțin mai lung decât este înalt. Are un cap puternic, lung și trapezoidal, cu un craniu plat care este ușor mai lung decât botul. Nasul este lung, iar ochii sunt mici, întunecați și migdalați. Urechile sunt erecte, mici și sub forma literei „V”.

Blana are un singur strat, este dreaptă și lucioasă. Are un moț în vârful capului dar nu are păr lung pe față. Blana albastră și cafenie are o cărare pe mijloc ce începe din vârful capului și se continuă până la coadă.

Înălțime: 22-25 cm.

Greutate: 4-5 kg.

Temperament: Silky Terrierul este un câine prietenos, vesel și vioi. Are nevoie de foarte multă atenție și interacțiuni umane.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă este adaptabilă, făcându-l un foarte potrivit câine de apartament.

Nevoi speciale: atenție, îngrijirea blănii, socializare.

Posibile probleme de sănătate: tumori canceroase și necanceroase, cataractă, boala Cushing, epilepsie, hipotiroidism, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor, afecțiuni pancreatice.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *