Sealyham Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Țara Galilor.

Istoric: spre sfârșitul secolului al XIX-lea, această rasă a fost dezvoltată pentru a vâna vidre, bursuci și vulpi pe moșia Sealyham din Pembrokeshire, Țara Galilor. Astăzi este în principal câine de expoziție și animal de companie.

Descriere fizică: este un câine mic, dar puternic. Este dreptunghiular ca formă și are un cap de asemenea dreptunghiular. Are barbă și mustăți bogate, cu ochi mici întunecați și un nas mare, negru.

Urechile sunt pliate, coada este tăiată scurt și ținută erect. Are o blană dublă cu un puf des și un păr sârmos care este complet alb, sau cu pete galbene, cafenii pe cap și urechi.

Înălțime: 26,5 cm.

Greutate: 9-11 kg.

Temperament: este un câine muncitor, robust și rezistent. Poate fi încăpățânat, dar este loial familiei. Va vâna animale mai mici.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine cu un stăpân răbdător, care are experiență cu Terrierii. Se adaptează vieții la oraș, în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: curte îngrădită, dresaj ferm, dar pozitiv, îngrijirea blănii, lesă, socializare.

Posibile probleme de sănătate: alergii, surzenie, probleme oftalmologice.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *