Schnauzer pitic – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Schnauzerul pitic a fost dezvoltat din varietatea standard spre sfârșitul secolului al XIX-lea, probabil prin împerecherea cu Affenpinscher și Poodle.

Era folosit ca animal de fermă, în principal pentru a vâna rozătoare. Pentru că nu a fost selecționat să vâneze în vizuini, temperamentul este întrucâtva diferit de cel al celorlalți terrieri.

Descriere fizică: Schnauzerul pitic este un câine mic, puternic, cu aspect pătrat, care se aseamănă cu varietatea standard. Capul este puternic și dreptunghiular, iar botul este egal în lungime cu capul. Ochii sunt mici, maronii, adânciți în orbite, iar urechile de forma literei „V” sunt mici, pliate în mod natural sau tăiate pentru a fi ținute erecte.

Coada este tăiată, purtată sus. Blana dublă are un puf scurt și un păr tare, sârmos, care poate fi sare și piper, negru sau negru și argintiu. Sprâncenele puternic arcuite, barba și mustățile sunt caracteristici distinctive ale rasei.

Înălțime: 30,5-35.5 cm.

Greutate: 6.5-8 kg.

Temperament: este un câine alert, vioi, inteligent. Este dornic să facă pe placul stăpânilor și loial familiei sale, îndepărtându-se foarte rar. Se înțelege bine cu marea majoritate a oamenilor si câinilor.

Reacționează la sunete și mișcări, așa că este un bun câine de pază și nu este de încredere în compania animalelor mici. Este un câine care tinde să se atașeze de o singură persoană.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Schnauzerul pitic este un câine care se adaptează marii majorități a situațiilor de trai, atât din punct de vedere al mediului, rural, suburban sau oraș, cât și al stăpânului, sedentar sau activ.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, stil de viață de interior, socializare.

Posibile probleme de sănătate: alergii, diabet zaharat, probleme oftalmologice inclusiv cataractă și atrofie retiniană progresivă, melanom, miotonie congenitală, calculi urinari.

Comicul și actorul Bill Crosby, actorii Rob Lowe, Paul Newman și Joanne Woodward, boxerul Sugar Ray Leonard, și cântăreața Amy Grant sunt doar câteva dintre celebritățile care își împart căminele cu Schnauzeri pitici.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *