rat-terrier-rasa-caine

Rat Terrier – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Rat Terrierul este descendent al Terrierilor aduși în S.U.A. de imigranții din clasa muncitoare engleză, printre care se aflau și Fox terrieri, Manchester Terrieri și acum dispărutul Terrierul englez alb.

Această rasă a fost crescută pentru a vâna șobolani, cât și pentru a fi o atracție în sportul sângeros denumit „ratbaiting” (lupta cu mai mulți șobolani care trebuiau omorâți în cel mai scurt timp). Mai târziu, a fost încrucișat cu Whippel, Ogarul italian și Beagle.

Rasa a fost popularizată de Teddy Roosevelt, care vâna adeseori cu acești câini.

Descriere fizică: Rat Terrierul este un câine mic spre mediu, musculos, puțin mai lung decât este înalt. Are un cap trapezoidal, iar craniul și botul sunt de lungimi egale. Nasul este negru, iar ochii sunt proeminenți. Urechile sunt butonate, ascuțite, sau erecte de forma literei „V”. Coada poate fi tăiată și este în mod natural lungă și curbată în sus.

Blana variază în culoare de la alb uniform la bicolor sau tricolor, cu alb și negru, cafeniu, ciocolatiu, albastru, culoarea caisei sau galben citron.

Înălțime (Pitic): sub 33 cm.

Înălțime (Standard): 33-46 cm.

Greutate (Standard): 4,5-11 kg (ambele).

Notă: descrierea acestei rase este destul de întortocheata, pentru că diferitele registre au diferite standarde, UKC-ul recunoaște varietățile pitică și standard, cât și cele cu blană și fără blană. The Rat Terrier Club of America recunoaște atât varietățile standard cât și pitice, dar nu și pe cea fără păr pe care o include într-o altă rasă, Terrierul chel american.

The National Rat Terrier Association recunoaște varietățile jucărie, pitică și standard, ca și două tipuri de corp: tipul A — câine pătrat, și tipul B – mai mult lung decât înalt, ca și varietatea mai mare — Decker uriaș.

Temperament: este un câine energic, curios și inteligent. Este tenace și concentrat atunci când vânează, dar afectuos și blând acasă. Se înțelege bine cu copiii, cu alți câini și chiar cu pisicile.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: se adaptează la majoritatea situațiilor de trai: oraș sau rural, activ sau sedentar.

Nevoi speciale: exerciții, companie umană, protecție împotriva soarelui, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, probleme cu mușcătura, displazie de șold și col, luxații ale patelelor, râie.

Rat Terrierii erau întâlniți foarte des ca animale de fermâ în S.U.A. la începuturile secolului al XX-lea. Unii fermieri au combinat rasa cu Whippet, Ogarul italian, și alte rase rapide pentru a le spori viteza și versatilitatea în controlul populației de iepuri de câmp.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *