Pit Bull Terrier american – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Pit bull, APBT.

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: în secolul al XIX-lea, britanicii au început să încrucișeze Buldogii cu Terrieri. Imigranții au adus câinii rezultați din aceste încrucișări în S.U.A. Pit Bull Terrierul american a fost dezvoltat în S.U.A. ca un câine de pază, pentru mânatul cirezilor, prinderea vacilor și ca animal de companie.

Cea mai cunoscută utilizare a sa a fost, însă, în luptele de câini (pit fighting), de unde și-a primit și numele.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, solid, care este mai mult lung decât înalt. Acești câini au cap puternic, mare, de formă trapezoidală, cu botul lung și lat, mai scurt decât lungimea craniului.

Mandibula este bine dezvoltată, iar nasul este mare și poate avea orice culoare. Ochii sunt de dimensiuni medii putând avea orice culoare în afară de albastru. Urechile sunt tăiate erecte, sau lăsate naturale ridicate sau semierecte.

Are pieptul adânc și picioarele posterioare musculoase. Coada este de lungime medie. Blana este scurtă și dreaptă, și poate avea orice culoare.

Înălțime: 46-56 cm.

Greutate: 16-27 kg.

Temperament: este un câine puternic, sigur de sine, stoic, și care iubește distracția. Fanii acestei rase spun că are o incredibilă poftă de viață. Este foarte prietenos cu oamenii, în special cu copiii.

Cu toate acestea, datorită trecutului său de câine de lupte este deseori agresiv cu alți câini, în special exemplare de același sex.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un individ sau o familie cu experiență în creșterea câinilor. Copiii sunt în regulă, dar alți câini ar trebui să fie măcar de sex opus. Se adaptează atât la viața de oraș, cât și la țară.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj ferm, dar pozitiv, slujbă sau activitate, socializare.

Posibile probleme de sănătate: alergii, cataractă, displazie de șold.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *