pinscher-german-rasa-caine-1

Pinscher german – Rasă câine

Nume alternative: Pinscher, Pinscher standard, Pinscher cu blana dreaptă.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: este o rasă veche, care datează din secolul al XVIII-lea. Este strămoșul atât al Dobermanului Pinscher, cât și al Pinscherului pitic. A fost folosil pentru găsirea și omorârea dăunătorilor, cât și pentru pază.

Rasa a fost aproape de dispariție după ambele Războaie Mondiale și a fost reconstruită prin urmașii unui singur câine. Continuă să fie folosită la vânătoare și astăzi, dar este în general animal de companie.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic, cu aspect pătrat. Are un cap trapezoidal, lung; urechile lăsate care pot fi tăiate pentru a le ține sus. Coada este de obicei tăiată. Are blană scurtă de culoare negru cu cafeniu, negru cu ruginiu, roșu complet, cafeniu sau albastru.

Înălțime: 43-50,5 cm.

Greutate: nu există standard.

Temperament: este un câine inteligent, hotărât, neînfricat și câteodată manipulator. Este un companion excelent, dar poate fi posesiv și teritorial. Este jucăuș și exuberant chiar la vârste mai înaintate. Se comportă bine în compania copiilor.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: o casă din suburbii sau de la țară este cea mai potrivită, dar se poate adapta și la viața de apartament atât timp cât primește suficientă mișcare.

Nevoi speciale: exerciții, dresaj ferm dar blând, socializare, supraveghere în prezența copiilor, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, displazie de șold.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *