Patterdale Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Terrierul cu piele neagră.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în anii 1920 pentru a vâna vulpi și bursuci în regiunea Patterdale din Lake District, Anglia.

A fost creată din încrucișarea Lakeland Terrierilor și a micilor Staffordshire Bull Terrierilor. Inițial a fost considerat mai mult un tip de Terrier decât o rasă distinctă, iar accentul se punea pe valoarea sa ca animal de muncă.

Descriere fizică: este un câine mic, musculos și compact. Are capul și botul puternice, și urechi pliate spre înainte. Coada este tăiată la un sfert din lungimea sa. Are o blană dreaptă, neagră, roșie, roșu-închis, cenușie, și negru și cafeniu. Este permis puțin alb pe piept și picioare.

Înălțime: 25,5-33 cm.

Greutate: 4,5-8 kg.

Temperament: este un câine blând, cu un caracter temperat. Muncitor și de încredere, nu este agresiv cu alți câini. Se bucură de activitățile în aer liber.

Nivel de activitate: moderat spre ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă cel mai bine în mediul rural, cu un stăpân activ, cu activități în exterior, dar se poate adapta și la viața în suburbii sau la oraș dacă i se oferă suficientă mișcare.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *