Norfolk Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă nu a fost recunoscută ca rasă diferită față de Norwich Terrierul doar după anul 1964. Principala diferență dintre cele două este că Norfolk Terrierul are urechile lăsate, în vreme ce Norwich Terrierul are urechile ridicate.

Este unul dintre cei mai mici Terrieri de muncă și a fost crescut inițial în secolul al XIX-lea pentru a vâna șobolani și vulpi.

Descriere fizică: este un câine mic, are capul lat și ușor rotunjit, cu un bot puternic și trapezoidal. Are ochi mici, ovali, întunecați și depărtați unul de altul. Urechile sunt mici, de forma literei „V” și ușor rotunjite la vârf.

Pieptul este moderat de lat și adânc, iar picioarele sunt scurte și puternice. Coada este tăiată și ținută ridicată. Blana dublă are un puf moale și un păr sârmos, tare, cu o lungime de 3-5 cm. Are o coamă în jurul gâtului, sprâncene medii și mustăți.

Blana este roșie, galben pai, negru și cafeniu sau grizonat, câteodată cu puncte negre.

Înălțime: 22-25,5 cm.

Greutate: 5-6 kg.

Temperament: este un câine prietenos, echilibrat și afectuos. Este neînfricat pe teren, dar loial stăpânului său. Atât timp cât este bine socializat, se descurcă bine cu copiii și pisicile, dar nu poate fi de încredere în compania animalelor mici de pradă.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: rasa este adaptabilă la marea majoritate a situațiilor de trai, oraș sau țară, activă sau sedentară.

Nevoi speciale: activitate, exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: boala valvei mitrale și alte afecțiuni cardiace, probleme cutanate.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *