norfolk-terrier-rasa-caine

Norfolk Terrier – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă nu a fost recunoscută ca rasă diferită față de Norwich Terrierul doar după anul 1964. Principala diferență dintre cele două este că Norfolk Terrierul are urechile lăsate, în vreme ce Norwich Terrierul are urechile ridicate.

Este unul dintre cei mai mici Terrieri de muncă și a fost crescut inițial în secolul al XIX-lea pentru a vâna șobolani și vulpi.

Descriere fizică: este un câine mic, are capul lat și ușor rotunjit, cu un bot puternic și trapezoidal. Are ochi mici, ovali, întunecați și depărtați unul de altul. Urechile sunt mici, de forma literei „V” și ușor rotunjite la vârf.

Pieptul este moderat de lat și adânc, iar picioarele sunt scurte și puternice. Coada este tăiată și ținută ridicată. Blana dublă are un puf moale și un păr sârmos, tare, cu o lungime de 3-5 cm. Are o coamă în jurul gâtului, sprâncene medii și mustăți.

Blana este roșie, galben pai, negru și cafeniu sau grizonat, câteodată cu puncte negre.

Înălțime: 22-25,5 cm.

Greutate: 5-6 kg.

Temperament: este un câine prietenos, echilibrat și afectuos. Este neînfricat pe teren, dar loial stăpânului său. Atât timp cât este bine socializat, se descurcă bine cu copiii și pisicile, dar nu poate fi de încredere în compania animalelor mici de pradă.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: rasa este adaptabilă la marea majoritate a situațiilor de trai, oraș sau țară, activă sau sedentară.

Nevoi speciale: activitate, exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: boala valvei mitrale și alte afecțiuni cardiace, probleme cutanate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *