manchester-terrier-rasa-caine

Manchester Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Terrier de jucărie englez.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: se crede că această rasă este o încrucișare între Whippet și Terrierul negru și cafeniu. A fost folosit în multe părți din Marea Britanie, inclusiv în Manchester, ca vânător de șobolani.

Cele două varietăți (jucărie și standard) erau considerate rase separate până în anul 1959.

Descriere fizică: este un câine mic, cu corpul scurt și musculos, care are un aspect de Doberman Pinscher pitic. Capul trapezoidal este lung și îngust, cu un nas negru și ochi mici, negri. Are urechi erecte în mod natural. Coada este relativ scurtă și boantă.

Are o blană scurtă, dreaptă și lucioasă, cu pete maronii pe sprâncene, bot, picioarele anterioare, zona de sub coadă, piept și interiorul urechilor. Degetele au toate dungi subțiri negre.

Înălțime (Standard): 38-40,5 cm.

Greutate (Standard): 5,5-10 kg.

înălțime (Jucărie): 25,4-30,5 cm.

Greutate (Jucărie): sub 5,5 kg.

Temperament: este un câine alert, în general mai puțin activ decât un Terrier tipic. Deși este afectuos cu familia, este precaut cu străinii, fiind un bun câine de pază.

Manifestă comportament tipic de Terrier, plăcându-i să sape, să latre, să fie posesiv și neputând fi de încredere în preajma animalelor mici.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se adaptează bine la marea majoritate a situațiilor, fie la oraș sau la țară, fie la o viață activă sau sedentară.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: glaucom, probleme ale pielii, boala von Willebrand.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *