Manchester Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Terrier de jucărie englez.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: se crede că această rasă este o încrucișare între Whippet și Terrierul negru și cafeniu. A fost folosit în multe părți din Marea Britanie, inclusiv în Manchester, ca vânător de șobolani.

Cele două varietăți (jucărie și standard) erau considerate rase separate până în anul 1959.

Descriere fizică: este un câine mic, cu corpul scurt și musculos, care are un aspect de Doberman Pinscher pitic. Capul trapezoidal este lung și îngust, cu un nas negru și ochi mici, negri. Are urechi erecte în mod natural. Coada este relativ scurtă și boantă.

Are o blană scurtă, dreaptă și lucioasă, cu pete maronii pe sprâncene, bot, picioarele anterioare, zona de sub coadă, piept și interiorul urechilor. Degetele au toate dungi subțiri negre.

Înălțime (Standard): 38-40,5 cm.

Greutate (Standard): 5,5-10 kg.

înălțime (Jucărie): 25,4-30,5 cm.

Greutate (Jucărie): sub 5,5 kg.

Temperament: este un câine alert, în general mai puțin activ decât un Terrier tipic. Deși este afectuos cu familia, este precaut cu străinii, fiind un bun câine de pază.

Manifestă comportament tipic de Terrier, plăcându-i să sape, să latre, să fie posesiv și neputând fi de încredere în preajma animalelor mici.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se adaptează bine la marea majoritate a situațiilor, fie la oraș sau la țară, fie la o viață activă sau sedentară.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: glaucom, probleme ale pielii, boala von Willebrand.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *