lakeland-terrier-rasa-caine

Lakeland Terrier – Rasă câine

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: aceasta este una dintre cele mai vechi rase de câini de muncă care sunt cunoscute în momentul de față. A fost crescută în Cumberland County din districtul Lake, Anglia, de către fermierii care vânau vulpi cu ajutorul haitelor combinate de Copoi și Terrieri.

Lakeland Terrierul a fost crescut pentru hotărârea sa. A devenit cunoscut în afara zonei natale la începutul anilor 1900. Interesul față de rasă a scăzut în timpul Primului Război Mondial, dar a revenit după ce acesta s-a încheiat.

Descriere fizică: este un câine mic, cu aspect pătrat și puternic, cu un corp îngust. Are un craniu plat și bot lat, care este puternic și drept. Capul este dreptunghiular, cu lungimea craniului egală cu cea a botului. Nasul este de obicei negru, dar câteodată roșu închis la exemplarele cu aceeași culoare a blănii.

Ochii sunt mici, ovali și maronii sau căprui, în funcție de culoarea blănii. Urechile mici, în forma literei „V” se pliază spre înainte. Coada este tăiată și purtată ridicată. Blana dublă are un strat de puf moale și un păr sârmos; capul este de obicei tuns. Blana poate fi albastră, neagră, roșu-închis, galben pai, sau roșie cu sau fără pete.

Înălțime: 35,5-38 cm.

Greutate: 6,5-7,5 kg.

Temperament: este un câine alert, sigur pe sine și curajos. Este distant cu străinii, deși nu agresiv și prietenos cu cei pe care îi cunoaște. Tinde să se înțeleagă bine cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă bine cu un individ activ sau o familie activă, de preferat în zonele suburbane sau la țară. Se descurcă bine să trăiască lângă copii, alte animale și alți câini.

Nevoi speciale: curte îngrădită, îngrijirea blănii, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: boala Legg-Perthes.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *