kerry-blue-terrier-rasa-caine

Kerry Blue Terrier – Rasă câine

Ţară de origina Irlanda.

Istoric: aceasta este una dintre cele trei rase de Terrieri irlandezi cu picioarele lungi. Deși a fost înregistrată pentru prima oară în comitatul irlandez Kerry, după care și-a și primit numele, puține sunt faptele cunoscute despre istoria timpurie a acestei rase.

A fost înregistrată pentru prima oară ca rasă distinctă spre sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost folosită pentru a vâna animale mici și păsări, făcând aport atât în apă, cât și pe pământ. A fost folosit de asemenea la mânatul oilor și vitelor.

Mai târziu, a fost utilizat în poliție. Rasa nu a ajuns în S.U.A. decât după Primul Război Mondial.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, cu picioarele lungi, care este mai mult lung decât înalt. Capul este lung și are un craniu plat; botul este egal în lungime cu craniul. Nasul este mare și negru, iar ochii sunt mici și întunecați.

Are urechi în formă de „V”, poziționale înalt pe cap și pliate spre înainte. Are pieptul adânc și o coadă dreaptă, ținută în sus. Blana este moale, deasă și ondulată, de culoare gri-albăstruie, dar cu păr mai întunecat sau negru pe bot, cap, urechi coadă și picioare.

Înălțime: 44-49 cm.

Greutate: 14-18 kg.

Temperament: este un câine vioi, alert, jucăuș. Se bucură foarte mult de interacțiunile cu oamenii, dar este încăpățânat și câteodată contestă autoritatea.

În general, nu are probleme cu alți câini, dar are un puternic instinct de vânător și nu ar trebui să fie crescut în aceeași casă cu animale mai mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor, activ, într-o casă din suburbii sau de la țară. Grădina îngrădită reprezintă un lucru absolut necesar. Atât timp cât este bine socializat, nu creează probleme cu copiii.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, dresaj ferm, îngrijirea blănii, lesă, socializare.

Posibile probleme de sănătate: boli autoimune, cancer, probleme oculare, displazie de șold, hipotiroidism, luxații ale patelelor, amiotrofie neuronală progresivă, chisturi tegumentare.

Terrierii Kerry Blue sunt animale care trăiesc mult, având o medie de vârsta de 14 ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *