Kerry Blue Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origina Irlanda.

Istoric: aceasta este una dintre cele trei rase de Terrieri irlandezi cu picioarele lungi. Deși a fost înregistrată pentru prima oară în comitatul irlandez Kerry, după care și-a și primit numele, puține sunt faptele cunoscute despre istoria timpurie a acestei rase.

A fost înregistrată pentru prima oară ca rasă distinctă spre sfârșitul secolului al XIX-lea și a fost folosită pentru a vâna animale mici și păsări, făcând aport atât în apă, cât și pe pământ. A fost folosit de asemenea la mânatul oilor și vitelor.

Mai târziu, a fost utilizat în poliție. Rasa nu a ajuns în S.U.A. decât după Primul Război Mondial.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, musculos, cu picioarele lungi, care este mai mult lung decât înalt. Capul este lung și are un craniu plat; botul este egal în lungime cu craniul. Nasul este mare și negru, iar ochii sunt mici și întunecați.

Are urechi în formă de „V”, poziționale înalt pe cap și pliate spre înainte. Are pieptul adânc și o coadă dreaptă, ținută în sus. Blana este moale, deasă și ondulată, de culoare gri-albăstruie, dar cu păr mai întunecat sau negru pe bot, cap, urechi coadă și picioare.

Înălțime: 44-49 cm.

Greutate: 14-18 kg.

Temperament: este un câine vioi, alert, jucăuș. Se bucură foarte mult de interacțiunile cu oamenii, dar este încăpățânat și câteodată contestă autoritatea.

În general, nu are probleme cu alți câini, dar are un puternic instinct de vânător și nu ar trebui să fie crescut în aceeași casă cu animale mai mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă au nevoie de un stăpân cu experiență în creșterea câinilor, activ, într-o casă din suburbii sau de la țară. Grădina îngrădită reprezintă un lucru absolut necesar. Atât timp cât este bine socializat, nu creează probleme cu copiii.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, dresaj ferm, îngrijirea blănii, lesă, socializare.

Posibile probleme de sănătate: boli autoimune, cancer, probleme oculare, displazie de șold, hipotiroidism, luxații ale patelelor, amiotrofie neuronală progresivă, chisturi tegumentare.

Terrierii Kerry Blue sunt animale care trăiesc mult, având o medie de vârsta de 14 ani.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *