Jagdterrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Terrier de vânătoare german, Jagdterrier german, Deutscher Jagdterrier.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: O rasă relativ tânără care a fost dezvoltată la începutul secolului al XX-lea. Este folosită ca animal de vânătoare pentru o varietate de vânaturi, cum ar fi mistreți, bursuci, vulpi și nevăstuici.

În America de Nord a fost folosit pentru treeing la ratoni și veverițe. Este deseori folosit împreună cu copoi și pentru a alerga prada.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, cu un corp îngust, cu aspect pătrat. Botul este mai scurt decât craniul. Are un bot puternic. Ochii sunt mici, întunecați și poziționați adânc în orbite; nasul este negru sau maroniu. Are un piept îngust și coada tăiată.

Blana este bogată, moale sau aspră, neagră, neagră și gri, sau maro cu pete mai deschise la nivelul sprâncenelor, pieptului picioarelor și sub coadă.

Înălțime: 33-41 cm.

Greutate: 7-10 kg.

Temperament: este un câine inteligent, rezistent și neînfricat cu o mare putere de muncă. Deși iubitor cu familia sa, acest câine este precaut cu străinii și foarte protectiv.

Unii consideră că Jagdterrierul este prea agresiv pentru a fi ținut ca animal de companie; alții nu sunt de acord cu acest lucru.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: acest câine are nevoie de un stăpân cu experiență, într-un mediu rural sau suburban. Se descurcă cel mai bine în situațiile în care i se oferă ocazia să vâneze.

Nevoi speciale: exerciții, slujbă sau activitate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: niciuna cunoscută.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *