jack-russell-terrier-rasa-caine

Jack Russell Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Parson Russell terrier (AKC).

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: rasa și-a căpătat numele după reverendul John Russell, care a crescut o linie de Terrieri pentru vânătoarea de vulpi în Devonshire, Anglia, în partea a doua a secolului al XIX-lea. Câinii de astăzi se aseamănă în mare parte cu aceia crescuți de către John Russell în acea vreme.

Printre iubitori, această rasă reprezintă subiectul multor discuții, formându-se două cluburi ale rasei care promovează filozofii diferite. În momentul de față este denumit Parson Russell Terrier de către AKC și organizația mamă, The Parson Russell Terrier Association of America (PRTAA), care favorizează exemplarele cu picioarele lungi.

Celălalt club al rasei, Jack Russell Terrier Club of America (JRTCA), asociată cu UKC, continuă să se refere la rasă ca Jack Russell Terrier. UKC-ul recunoaște de asemenea și Russell Terrierul, care este un câine mai scund, mai îndesat.

Descriere fizică: este un câine de talie medie, puternic, și musculos. Are un craniu plat și un nas negru. Ochii migdalați sunt întunecați și urechile mici, de forma literei „V” se pliază spre înainte. Este un câine echilibrat, cu un piept mic și picioare drepte.

Coada scurtă este purtată erect. Are o blană scurtă, dreaptă. Întotdeauna există cel puțin 51 % alb pe blana sa, împreună cu pete cafenii, negre sau maronii.

Pentru o viață sănătoasă și activă, reprezentanții acestei rase au nevoie de cea mai bună mâncare pentru Terrier Jack Russell. Aceștia solicită o dietă echilibrată, compusă din ingrediente naturale. De asemenea, aportul proteic este principala sursă de energie, esențială pentru un Terrier Jack Russell.

Înălțime: 25,5-35,5 cm.

Greutate: nu există standard (PRTTA: 6-8 kg).

Temperament: este un câine foarte loial, impunător și activ, foarte inteligent și cu o mare forță de muncă. Este deseori numit „un câine mare într-un corp mic”.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: are nevoie de un stăpân experimentat în creșterea Terrierilor, care să aibă un stil de viață activ, ce implică timp petrecut afară. Nu se descurcă bine în apartamente și este mai potrivit pentru viața în suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, exerciții, slujbă sau activitate, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, surzenie, boala Legg-Perthes, luxații ale patelelor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *