glen-of-imaal-terrier-rasa-caine

Glen of Imaal Terrier – Rasă câine

Ţară de origine: Irlanda.

Istoric: acest Terrier provine din Gleen of Imaal din comitatul Wicklow. A fost folosit pentru vânătoarea de vulpi, dăunători și bursuci, dar și pentru întors frigarea.

Renumit în literatura irlandeză, acest câine este crescut de sute de ani, dar era practic necunoscut în afara orașului său natal până spre sfârșitul secolului al XIX-lea.

Descriere fizică: este un câine mic, dar puternic, cu forță și substanță. Este mai lung decât este înalt. Are un cap mare și puternic, cu o frunte proeminentă și nas negru. Ochii rotunzi și întunecați sunt depărtați, iar urechile sunt ridicate sau semi-erecte.

Picioarele din față scurte și arcuite sunt distinctive. Are pieptul lat, picioare posterioare puternice și coada tăiată. Blana dublă are un puf moale și păr de lungime medie, aspru ce poate fi albastru, galben pai sau tigrat.

Înălțime: 32,5-35,5 cm.

Greutate: 16 kg.

Temperament: Glen of Imaal Terrierul este un câine îndrăzneț, stoic și energic. Este un excelent câine de companie și de muncă, blând și docil acasă, și curajos atunci când muncește. Este inteligent, ușor de dresat și în general mai puțin iritabil decât alți Terrieri.

Îi place să sape și tinde să fie teritorial. Se descurcă bine în compania pisicilor și a copiilor, deși unele exemplare sunt agresive cu alți câini.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

Cel mai bun stăpân: se adaptează bine la viața la oraș, în suburbii sau la țară indiferent dacă stăpânul său este o persoană sedentară sau activă.

Nevoi speciale: socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: alergii, atrofie retiniană progresivă.

Clen of Imaal Terrierul are un lătrat puternic, cu tonalitate joasă, care compensează dimensiunile sale mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *