Fox Terrier (Fox Terrier cu păr drept/Fox Terrier cu păr sârmos) – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: până în anul 1984, atât Fox Terrierul cu păr drept, cât și cel cu păr sârmos (deasupra) erau considerați aceeași rasă și deseori împerecheați, deși se considera că au origini diferite.

Cu excepția părului, nu există practic nicio diferență. Ambele rase au fost crescute pentru a scoate vulpile din vizuini și au picioare ceva mai lungi decât ale majorității raselor de terrieri. Printre strămoșii acestor câini se află Terrierul negru și cafeniu, Bull Terrierul, Ogarul și Beagle-ul.

fox-terrier-par-drept-rasa-caine
Fox Terrier cu păr drept

Fox Terrierul a fost înregistrat pentru prima oară într-un document în anul 1790.

Descriere fizică: este un câine mic, puternic, cu un spate scurt și o formă a corpului pătrățoasă. Are craniul plat și îngust, iar fruntea se ascute dinspre urechi spre ochi. Botul este egal în lungime cu craniul și are o mandibulă puternică și nas negru.

Ochii mici adânciți sunt întunecați. Micile urechi de forma literei „V” sunt semi-erecte, cu vârfurile pliate înainte. Coada este ținută sus. Varietatea cu păr drept are părul scurt, aspru și în majoritate alb. Cealaltă are părul sârmos și puf fin, moale. Părul de pe față este lung și în mare parte alb.

Înălțime: 35,5-40 cm.

Greutate: 7-8,5 kg.

Temperament: este un câine prietenos, alert și inteligent. Este foarte curajos și activ, cu o înclinație către săpat. Nu este de încredere în prezența animalelor mici, care sunt deseori privite ca pradă. Poate fi prea exuberant pentru copiii mici.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se descurcă cel mai bine într-o casă din suburbii sau de la țară.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, lesă, socializare, supraveghere atunci când este în compania altor animale, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sindromul Cushing, surzenie, displazie de șold, boala Legg Perthes, luxații ale patelelor, alergii ale pielii.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *