Treeing Feist – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în sudul S.U.A. pentru a vâna animale mici, în special veverițe, și pentru a scăpa fermele și casele de dăunători. Este de asemenea folosit pentru a vâna ratoni, opposumi și iepuri și pentru a speria păsările. Este o rasă foarte nouă.

Descriere fizică: este un câine mic, agil, mai mult lung decât înalt. Are un cap lat, cu un bot puternic care este ușor mai scurt decât craniul. Nasul este negru, iar ochii maronii. Urechile sunt poziționate pe partea externă a craniului și sunt butonate sau erecte. Are un gât musculos; un piept moderat de lat și picioare puternice bine arcuite.

Coada este fie lungă, fie scurtă și purtată într-o curbă ascendentă. Blana este scurtă, deasă, și dreaptă, de orice culoare.

Înălțime: 25,5-43 cm.

Greutate: 5,5-14 kg.

Temperament: este un câine alert, tenace și curajos. Este foarte ușor de dresat, deși există opinii variate în legătură cu potrivirea lui ca animal de companie. Unii consideră că dedicarea lui la vânătoare îl face prea agresiv pentru a fi un bun animal de familie; alții spun că, dacă este socializat și dresat, poate fi un excelent câine în casă.

Indiferent de aceste păreri, se va descurca bine cu un stăpân care are experiență în creșterea câinilor și care îi va oferi o slujbă sau îl va înscrie într-o altă activitate organizată.

Nivel de activitate: ridicat.

Cuvântul feisty înseamnă vioi și plin de voie bună, și își are originea în feist, care înseamnă câine mic și gata să muște. Cuvântul feist provine din arhaicul fist care înseamnă a elimina gaze. A existat o perioadă în care câinii enervanți erau numiți „fisting hounds”.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *