mullins-feist-rasa-caine

Mullin’s feist – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: această rasă a fost dezvoltată în anii 1970 de către Jody Mullins din trei exemplare de Treeing feist. Este folosit pentru a vâna mistreți și oposumi, cât și la treeing pentru ratoni și veverițe. Este folosit și ca animal de pază.

Descriere fizică: este un câine mic spre mediu, care este mai mult lung decât înalt. Are un cap plat și lat; maxilare musculoase: și un bot puternic care este mai scurt decât craniul. Nasul este negru, ochii întunecați, și urechile lăsate sunt poziționate pe marginea craniului.

Are un gât musculos, pieptul adânc și lat, și picioarele lungi. Membrele posterioare sunt puternice și musculoase. Coada este tăiată sau lăsată natural lungă și cu vârful ascuțit, curbată în sus. Blana este scurtă și deasă, putând fi galbenă, galben roșcat, sau neagră cu sau fără puncte albe.

Înălțime: 35,5-46 cm.

Greutate: 7-16 kg.

Temperament: este un câine curajos și îndrăzneț care este tenace pe teren. Se comportă bine cu oamenii atât timp cât a avut parte de o socializare corespunzătoare.

Este un câine inteligent și activ, cu o puternică forță de muncă și se descurcă cel mai bine într-o casă unde primește un dresaj ferm, socializare și unde i se poate oferi o slujbă.

Nivel de activitate: ridicat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *