Dandie Dinmont Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Dandie Dinmont’s terrier.

Ţară de origine: Scoția.

Istoric: A fost creată din Terrierii locali din regiunea Border, pentru a vâna vidre și bursuci. Rasa a fost înregistrată pentru prima oară ca rasă distinctă în anul 1700 și a fost făcută faimosă în cartea Guy Mannering, de Sir Walter Scott, care a fost publicată în anul 1814. În carte, personajul Dandie Dinmont are șase astfel de câini. Și regele Louis Philippe al Franței a avut o pereche în anul 1845.

Descriere fizică: un Terrier care nu are nicio linie dreaptă și un spate lung, care este mai înalt la șale decât la umeri. Are un cap mare, sferic, iar botul reprezintă aproximativ 3/5 din lungimea craniului.

Ochii mari, strălucitori sunt căprui închis, iar maxilarul este puternic. Este un câine scurt cu un piept adânc și are picioarele anterioare puțin strâmbe, cu labele picioarelor anterioare îndreptate ușor către exterior. Coada este naturală și are formă de seceră.

Are blana dublă de aproximativ cinci centimetri lungime, alcătuită dintr-un puf moale, lânos și păr des aspru. Blana sa amestecată poartă denumirea de pily sau pencil. Părul de pe cap este moale și mătăsos; botul și picioarele anterioare sunt îmblănite. Blana este piper sau muștar și de obicei are puțin alb pe piept.

Înălțime: 20-28 cm.

Greutate: 8-11 kg.

Temperament: un câine independent și rezervat, care este atât determinat, cât și inteligent. Este afectuos cu familia sa.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: un câine adaptabil, care se descurcă bine cu o familie sau individ, la oraș sau la țară.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: glaucom, luxația cristalinului, afecțiuni ale discurilor intervertebrale.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *