bull-terrier-rasa-caine

Bull Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Bullies, Bull și terrier.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: rasa a fost definitivată cam în anul 1835 de către James Hinks, probabil prin împerecherea Bulldogului și acum dispărutului Terrier englez alb, apoi încrucișând acest metis cu Pointer spaniol. A fost inițial cunoscut după denumirea de Bull și Terrier.

Era folosit pentru hărțuirea taurilor și în luptele de câini. Deși era cunoscut ca un luptător feroce, nu era crescut pentru a le provoca.

Descriere fizică: este un câine musculos, de talie medie, cu un cap ovoidal distinct. Nasul este negru, iar ochii mici sunt întunecați, triunghiulari și adânciți în orbite. Urechile sunt apropiate, mici, erecte natural. Corpul este rotunjit, având piept adânc, lat și picioare puternice.

Coada este scurtă și ascuțită. Are o blană scurtă, dreaptă, albă cu pete negre pe cap sau orice altă culoare cu sau fără pete albe. Culoarea preferată este tigrat.

Când vine vorba despre cea mai bună mâncare pentru Bull Terrier este bine să te informezi!

Înălțime: 53-55,5 cm.

Greutate: 20-29.5 kg.

Temperament: este un câine prietenos, jucăuș și afectuos cu oamenii. Este un bun câine de pază, foarte vioi și permanent ocupat. Poate fi agresiv cu alte animale.

Dacă nu este bine socializat, poate fi posesiv cu mâncarea și jucăriile sale, și poate reacționa atunci când este provocat. Exemplarele socializate se descurcă bine cu copiii și cu animalele mici, dar doi masculi de obicei nu se înțeleg.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: în general, Bull Terrierul se descurcă bine cu un individ sau o familie activă experimentată și care are timp pentru el. Se poate adapta la orice mediu.

Nevoi speciale: dresaj ferm, includerea în activitățile familiei, exerciții unu la unu, socializare, supraveghere.

Posibile probleme de sănătate: surzenie, probleme cardiace, probleme renale, alergii ale pielii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *