bull-terrier-pitic-rasa-caine

Bull Terrier pitic – Rasă câine

Nume alternative: Minis.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: până în anul 1913 nu exista nicio diferențiere între diferitele talii ale Bull Terrie-rului. Asemenea variantei standard, Bull Terrierul pitic a fost crescut ca o încrucișare între Bulldogi și Terrieri. Această varietate a fost folosită în principal pentru vânătoarea de rozătoare.

Descriere fizică: este un câine mic, puternic și musculos. Are o blană scurtă, iar capul tipic de Bull Terrier, ovoidal; are ochii adânciți în orbite, întunecați; nasul este negru; urechile sunt erecte.

Are o coadă scurtă, ținută jos. Poate avea o varietate de culori alb, tigrat și alb, roșu și alb, tricolor, și ocazional alb și negru.

Înălțime: 25,5-35,5 cm.

Greutate: 11-16 kg.

Temperament: Bull Terrierul pitic este un câine extrem de sociabil și prietenos. Vioi și cu un temperament stabil, calm, neînfricat și iubitor de distracție. Este foarte atașat de companionii umani. Se descurcă bine cu copiii și alte animale dacă este socializat cum trebuie.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă bine cu un stăpân răbdător indiferent dacă acest lucru are loc în oraș, suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, socializare, supraveghere în preajma apei, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: surditate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *