Bull Terrier pitic – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternative: Minis.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: până în anul 1913 nu exista nicio diferențiere între diferitele talii ale Bull Terrie-rului. Asemenea variantei standard, Bull Terrierul pitic a fost crescut ca o încrucișare între Bulldogi și Terrieri. Această varietate a fost folosită în principal pentru vânătoarea de rozătoare.

Descriere fizică: este un câine mic, puternic și musculos. Are o blană scurtă, iar capul tipic de Bull Terrier, ovoidal; are ochii adânciți în orbite, întunecați; nasul este negru; urechile sunt erecte.

Are o coadă scurtă, ținută jos. Poate avea o varietate de culori alb, tigrat și alb, roșu și alb, tricolor, și ocazional alb și negru.

Înălțime: 25,5-35,5 cm.

Greutate: 11-16 kg.

Temperament: Bull Terrierul pitic este un câine extrem de sociabil și prietenos. Vioi și cu un temperament stabil, calm, neînfricat și iubitor de distracție. Este foarte atașat de companionii umani. Se descurcă bine cu copiii și alte animale dacă este socializat cum trebuie.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se descurcă bine cu un stăpân răbdător indiferent dacă acest lucru are loc în oraș, suburbii sau la țară.

Nevoi speciale: atenție, socializare, supraveghere în preajma apei, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: surditate.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *