border-terrier -rasa-caine

Border Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Coquetdale terrier.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: această rasă s-a numit Coquetdale Terrier până în anul 1880 când a fost redenumită după regiunea din care provine. Este una dintre cele mai vechi rase britanice de Terrieri și a fost folosită împreună cu Border Foxhound timp de mulți ani.

A fost crescută pentru a fi suficient de mare încât să poată ține pasul cu caii, dar în același timp suficient de mică pentru a putea pătrunde în vizuină și a vâna vulpi. Până după anul 1900 era foarte rar cunoscută în afara comitatului Border.

Descriere fizică: este un câine mic, dar puternic. Capul ca de vidră este lat, cu nasul negru. Ochii sunt căprui închis, iar urechile mici lăsate au forma literei „V”. Pieptul este adânc și îngust. Are o coadă naturală scurtă, care este ascuțită spre vârf și purtată în sus.

Blana este dublă, cu un puf scurt, des și un păr sârmos. Are mustăți pronunțate și barbă. Poate fi roșu, cafeniu și cenușiu, albastru și cafeniu, sau galben pai. O cantitate mică de alb este permisă pe piept.

Înălțime: 30,5-35,5 cm.

Greutate: 5-7 kg.

Temperament: este un câine alert și activ pe teren, dar liniștit și afectuos acasă. El se descurcă bine cu copiii și alți câini, dar s-ar putea să privească alte animale mici ca o potențială pradă.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un individ sau o familie activă, cu casă la țară sau în suburbii.

Nevoi speciale: exerciții, curte îngrădită, îngrijirea blănii, slujbă sau activitate, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: cataractă, epilepsie, defecte cardiace, displazie de șold, luxații ale patelelor, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *