bedlington-terrier-rasa-caine

Bedlington Terrier – Rasă câine

Nume alternative: Rothbury terrier.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: se crede că această rasă a fost dezvoltată la jumătatea secolului al XIX-lea în ținutul Cumberland din nordul Angliei.

Cunoscut inițial ca Rothbury Terrier, a fost redenumit primind numele unui oraș minier unde era folosit de către mineri pentru vânătoarea de dăunători, cât și de bursuci, vulpi și vidre.

Descriere fizică: este un câine grațios, de talie medie, cu aspect de miel. Capul este îngust și rotunjit, iar craniul este mai scurt decât botul. Are un moț bogat în mijlocul capului, care devine ascuțit spre bot.

Nasul este negru sau maroniu în funcție de culoarea blănii, iar ochii sunt mici, întunecați și lucioși. Urechile sunt lăsate și lungi, cu piele fină și acoperite de păr care formează un ciucure la capăt. Corpul este ușor musculos, cu picioare lungi, și labe ca de iepure, coada are formă de seceră.

Blana este creață și scurtă, un amestec de fire moi și tari. Este albastru, albastru și cafeniu, galben nisip, cafeniu și galben nisip, roșu-închis, sau roșu-închis și cafeniu.

Înălțime: 39-42 cm.

Greutate: 8-10.5 kg.

Temperament: rasa este în general liniștită și blândă, dar în acțiune este curajoasă și plină de energie. Este prietenos cu oamenii și sensibil la emoțiile acestora; cu toate acestea, poate fi prudent cu alți câini. Este independent și îi place să se distreze singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: această rasă se adaptează la viața la oraș sau la țară; se descurcă atât cu o persoană, cât și ca parte a unei familii. Trăiește mai bine alături de un câine de sex opus.

Nevoi speciale: exerciții, îngrijirea blănii, dresaj, socializare.

Posibile probleme de sănătate: intoxicație cu cupru, cataractă juvenilă, boli renale, atrofie retiniană progresivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *