Airedale Terrier – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Terrier de muncă, de port sau Terrier Bingley.

Ţară de origine: Marea Britanie.

Istoric: cel mai mare dintre Terrierii britanici, Airedale-ul datează de la jumătatea anilor 1800, atunci când Otterhoundul a fost încrucișat cu Terrierul negru cu cafeniu, care acum este dispărut. A fost folosit pentru vânătoare animalelor mici și mai târziu folosit pentru animale mari în Africa, India și America de Nord.

Această rasă a fost folosită și de către poliție și armată. Câteodată, rasa este numită și „regele Terrierilor”.

Descriere fizică: Airedale-ul este un câine de talie mare, cu conformație corporală pătrată, capul este lung și plat, egal ca lungime cu botul. Ochii sunt mici și negri, cu o expresie tipică terrierilor. Urechile au forma literei „V” și sunt situate pe părțile laterale ale capului.

Spatele este scurt, iar pieptul adânc. Coada este ținută în sus, dar nu se curbează. Blana este dublă, cu un strat inferior moale și unul exterior dur, dens, aspru, care este ținut drept. Unele fire de păr sunt ușor încrețite.

Culoarea este cafenie cu negru, având capul și urechile, partea inferioară a picioarelor, pieptul și abdomenul întotdeauna cafeniu. Părțile laterale și superioare ale corpului sunt negre sau cenușiu închis. Câteodată, se pot întâlni fire de păr roșcate printre cele de păr negru și o mică pată albă pe piept.

Înălțime: 58.5-61 cm.

Greutate: 20,5-23 kg.

Temperament: câinii din această rasă sunt paznici excelenți, fiind alerți și protectori, dar nu agresivi. Airedale Terrierul este mândru și curajos, cu un puternic instinct de vânător.

Nu poate fi de încredere în preajma animalelor mici și ar trebui ținut sub supraveghere atunci când este în compania copiilor mici, deoarece sunt foarte agitați.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: o familie sau persoană activă, care trăiește într-o casă din zona rurală sau suburbană.

Nevoi speciale: mișcare, periaj, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: displazie de șold, hipotiroidism, afecțiuni ale pielii.

Airedale Terrierii excelează în munca de poliție; a fost în trecut una dintre primele rase folosite în acest scop în Marea Britanie și Germania.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *