spitz-finlandez-rasa-caine

Spitz finlandez – Rasă câine

Nume alternativ: Suomenpystykorva, Câinele finlandez cu urechi ciulite, Câinele finlandez cu urechi ridicate, Câinele finlandez.

Ţară de origine: Finlanda.

Istoric: Spitzul finlandez este câinele național în Finlanda, unde este folosit la vânătoare, în special pentru vânatul unei păsări de talie mare, cocoșul de munte. Este dresat să meargă înaintea vânătorului până când găsește o pasăre, apoi să o urmărească până când se așază într-un copac.

Câinele atrage atenția păsării prin mișcări ale cozii și legănări înainte și înapoi; între timp, latră pentru a-și chema stăpânul. Câinii din această rasă continuă să fie folosiți în Finlanda pentru vânătoare, dar în restul lumii în principal ca animale de companie.

Descriere fizică: Spitzul finlandez este un câine de talie medie, asemănător cu o vulpe, cu un corp pătrat și bine echilibrat. Are un bot ascuțit; urechi mici, mobile și ridicate; ochi de culoare închisă, migdalați; nasul este negru.

Blana dublă roșcat-aurie are un guler în jurul gâtului. Poate avea urme albe pe vârful degetelor și pe piept.

Înălțime: 39 – 50 cm.

Greutate: 11-16 kg.

Temperament: câinii acestei rase sunt vioi și prietenoși, loiali familiei, dar într-o măsură precaută în situații noi. Sunt câini inteligenți și independenți. Deseori sunt descriși ca având caracter asemănător pisicilor. Se bucură de timpul petrecut în aer liber.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: un stăpân activ într-o zonă suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: obezitate, probleme cardiace.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *