Shiba Inu – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: shiba ken.

Țară de origine: Japonia.

Istoric: Shiba Inu este cea mai mică și cea mai veche dintre rasele japoneze. A fost selecționat pentru a vâna păsări și animale mici, iar ocazional mistreți. În Japonia are o semnificație culturală majoră și este considerat un monument natural.

După cel de Al Doilea Război Mondial a fost pe cale de dispariție. În prezent, marea majoritate a exemplarelor sunt ținute ca animale de companie. A fost adus în S.U.A. pentru prima oară în anul 1954.

Descriere fizică: Shiba Inu este un câine cu aspect asemănător unei vulpi, de mărime medie, cu corpul compact și musculos, puțin mai lung decât înalt. Are un cap lat, cu ochi mici și migdalați, nas negru și urechi mici erecte.

Blana dublă are stratul exterior des, colorat în roșu, sau fire de păr cu vârful negru pe un fundal roșu, sau negru cu pete cafenii. Stratul inferior este crem, galben închis sau gri.

Înălțime: 34 – 42 cm.

Greutate: 8- 12 kg.

Temperament: Shiba Inu este un câine alert, curios și inteligent, cu o personalitate vioaie și dorință de distracție. Este independent și îi place să plece de unul singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se comportă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă dintr-o zonă urbană, suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, probleme cardiace, displazie de șold, luxații de rotulă.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *