shiba-inu-rasa-caine

Shiba Inu – Rasă câine

Nume alternativ: shiba ken.

Țară de origine: Japonia.

Istoric: Shiba Inu este cea mai mică și cea mai veche dintre rasele japoneze. A fost selecționat pentru a vâna păsări și animale mici, iar ocazional mistreți. În Japonia are o semnificație culturală majoră și este considerat un monument natural.

După cel de Al Doilea Război Mondial a fost pe cale de dispariție. În prezent, marea majoritate a exemplarelor sunt ținute ca animale de companie. A fost adus în S.U.A. pentru prima oară în anul 1954.

Descriere fizică: Shiba Inu este un câine cu aspect asemănător unei vulpi, de mărime medie, cu corpul compact și musculos, puțin mai lung decât înalt. Are un cap lat, cu ochi mici și migdalați, nas negru și urechi mici erecte.

Blana dublă are stratul exterior des, colorat în roșu, sau fire de păr cu vârful negru pe un fundal roșu, sau negru cu pete cafenii. Stratul inferior este crem, galben închis sau gri.

Înălțime: 34 – 42 cm.

Greutate: 8- 12 kg.

Temperament: Shiba Inu este un câine alert, curios și inteligent, cu o personalitate vioaie și dorință de distracție. Este independent și îi place să plece de unul singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: câinii din această rasă se comportă cel mai bine cu un stăpân activ într-o casă dintr-o zonă urbană, suburbană sau rurală.

Nevoi speciale: curte îngrădită, lesă, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: probleme oftalmologice, probleme cardiace, displazie de șold, luxații de rotulă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *