samoyed-rasa-caine

Samoyed – Rasă câine

Nume alternativ: Sammy.

Ţară de origine: Siberia.

Istoric: Samoyedul și-a luat numele după poporul Samoyed, un trib nomad din tundra siberiană. Acest trib folosește câinii pentru vânătoare, păzirea turmelor de cerbi și pe post de câine de sanie.

Atunci când exploratorii polari au intrat în contact cu acești câini în secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, au adus exemplare acasă, unde au devenii repede foarte populari printre oamenii din aristocrația engleză.

Imediat după aceea, Samoyedul a fost importat și în S.U.A. A fost folosit și în expedițiile arctice. Samoyedul este un animal de companie foarte popular în S.U.A.

Descriere fizică: un câine de tip Spitz de talie medie, care are un cap trapezoidal, urechi triunghiulare și erecte, cu ochii negri migdalați. Colțul gurii se curbează ușor în sus, formând un fel de zâmbet, nasul este negru, deși nu sunt neobișnuite nici exemplarele cu nasul maroniu sau roșu-închis.

Este mai lung decât înalt, iar coada lungă i se curbează peste spate sau atârnă. Are o blană groasă, dublă, de culoare albă sau crem. Gâtul prezintă o coamă deasă, iar coada este stufoasă.

Înălțime: 47.5 – 58 cm

Greutate: 16-30 kg.

Temperament: Samoyedul este un câine afectuos, blând, care tânjește după interacțiunea cu omul. Este inteligent și vioi, putând fi chiar ștrengar. Se înțelege bine cu aproape toată lumea, inclusiv cu copiii și cu alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Samoyedul se descurcă cel mai bine cu o familie activă din zona suburbană sau de la țară.

Nevoi speciale: atenție, exercițiu, dresaj, periaj.

Posibile probleme de sănătate: meteorism, probleme cardiace, probleme oftalmologice, displazie de șold, alergii cutanate, probleme renale.

Puful lânos ți fără miros al Samoyedului poate fi tors și apoi împletit pentru a face din el haine după ce este năpârlit. Acești câini nu sunt tunși; în schimb, lâna este pieptănată atunci când năpârlește.

Blana de Chow chow, Border collie, shih tzu, și alți câini cu puf poate fi de asemenea folosită pentru tors. Lâna de câine este denumite chiengora, sau angora de câine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *