Metișii raselor nordice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Există mai multe tipuri de metiși ale raselor nordice, care pot fi întâlnite în multe dintre adăposturi și organizațiile de salvare. Metișii de Chow Chow au apărut în număr disproporționat de mare în ultimii ani. Deseori în combinație cu Labradori sau Ciobănești germani, metișii de Chow Chow au blana pufoasă sau limba neagră-albăstruie a precursorilor lor. Metișii de Husky siberian și Akita sunt, de asemenea, destul de frecvent întâlniți în adăposturi.

Întotdeauna este greu de spus care trăsături de personalitate vor domina la un animal metis, dar este o idee bună să fiți conștienți de rasele din care se trage un câine înainte de a-l adopta. Un metis de Chow Chow sau Akita, de exemplu, ar putea să prezinte agresivitatea sau comportamentul distant al raselor pure, în vreme ce un exemplar care are ca părinte un Husky ar putea să fie un câine care cutreieră de capul lui.

Cel mai popular câine folosit în prezent pentru tracțiune recreativă și competițională este Husky-ul de Alaska, care este un metis de rase nordice. Husky-ul de Alaska este un amestec de rase și indivizi aleși pentru a crea cel mai rapid câine de sanie.

Câinii Husky de Alaska sunt deseori amestecuri de Husky siberian și câini din grupa câinilor de vânătoare după văz. În zonele unde săniușul este obișnuit, aceste mixturi sunt mai frecvent întâlnite decât rasele pure și au înlocuit în mare parte Husky-ul siberian ca alegere pentru înhămarea la sanie.

În general, câinii din rasele nordice sunt câini cu multă energie, independenți, care se bucură de viață într-un climat rece și de activitățile de exterior. Indiferent dacă adoptați un metis de la un adăpost sau organizație de salvare, cereți unui voluntar sau angajat să vă ajute să stabiliți din ce rase se trage animalul de care sunteți interesat pentru a stabili dacă și cum se va potrivi acel câine vieții dumneavoastră.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *