metisii-caini-nordici

Metișii raselor nordice

Există mai multe tipuri de metiși ale raselor nordice, care pot fi întâlnite în multe dintre adăposturi și organizațiile de salvare. Metișii de Chow Chow au apărut în număr disproporționat de mare în ultimii ani. Deseori în combinație cu Labradori sau Ciobănești germani, metișii de Chow Chow au blana pufoasă sau limba neagră-albăstruie a precursorilor lor. Metișii de Husky siberian și Akita sunt, de asemenea, destul de frecvent întâlniți în adăposturi.

Întotdeauna este greu de spus care trăsături de personalitate vor domina la un animal metis, dar este o idee bună să fiți conștienți de rasele din care se trage un câine înainte de a-l adopta. Un metis de Chow Chow sau Akita, de exemplu, ar putea să prezinte agresivitatea sau comportamentul distant al raselor pure, în vreme ce un exemplar care are ca părinte un Husky ar putea să fie un câine care cutreieră de capul lui.

Cel mai popular câine folosit în prezent pentru tracțiune recreativă și competițională este Husky-ul de Alaska, care este un metis de rase nordice. Husky-ul de Alaska este un amestec de rase și indivizi aleși pentru a crea cel mai rapid câine de sanie.

Câinii Husky de Alaska sunt deseori amestecuri de Husky siberian și câini din grupa câinilor de vânătoare după văz. În zonele unde săniușul este obișnuit, aceste mixturi sunt mai frecvent întâlnite decât rasele pure și au înlocuit în mare parte Husky-ul siberian ca alegere pentru înhămarea la sanie.

În general, câinii din rasele nordice sunt câini cu multă energie, independenți, care se bucură de viață într-un climat rece și de activitățile de exterior. Indiferent dacă adoptați un metis de la un adăpost sau organizație de salvare, cereți unui voluntar sau angajat să vă ajute să stabiliți din ce rase se trage animalul de care sunteți interesat pentru a stabili dacă și cum se va potrivi acel câine vieții dumneavoastră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *