malamut-de-alaska-rasa-caine

Malamut de Alaska – Rasă câine

Ţară de origine: S.U.A.

Istoric: Malamutul este o rasă de câine de sanie crescută de către Mahlmeuți, un trib Inuit din Alaska de vest. Malamuții erau folosiți pentru tracțiunea săniilor și au fost crescuți pentru a putea lucra în condiții meteo dure, având o rezistență redutabilă. Era mai mult un câine pentru transport greu și nu unul pentru cursele de sănii. Acum este crescut în principal pentru companie.

Descriere fizică: Malamutul are o construcție robustă, cu pieptul adânc și un corp musculos. Capul este lat, adânc cu urechi triunghiulare, ridicate. Botul este larg și ochii migdalați sunt cafenii. Nasul este negru, maro sau alb.

Coada este încolăcită peste spate. Blana este dublă, cu stratul extern gros și aspru, care variază în culoare de la alb simplu la combinații de gri, negru, gri închis și roșcat, întotdeauna cu zone albe și mască.

Înălțime: 58-64 cm.

Greutate: 34-39 kg.

Temperament: Malamutul este un câine blând, stoic și jucăuș, un extraordinar animal de companie. Dresajul poate fi dificil pentru că este un câine inteligent și care se plictisește ușor. Poate fi încăpățânat. Se înțelege bine cu aproape oricine, inclusiv cu copiii și alți câini.

Nivel de activitate: ridicat.

Cel mai bun stăpân: Malamutul are nevoie de un stăpân activ într-o casă dintr-o zonă suburbană sau rurală, preferabil într-un climat mai rece.

Nevoi speciale: climat rece, exerciții, îngrijirea blănii, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: volvulus gastric, chondrodisplazie, displazie de șold, atrofie retiniană progresivă, probleme cutanate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *