keeshond-rasa-caine

Keeshond – Rasă câine

Nume alternativ: Olandezul zâmbitor, Keeshonden (plural), Spitz lup, Chien Loup, Câinele olandez de barjă.

Țară de origine: Olanda.

Istoric: această rasă datează încă din secolul al XVI-lea și se consideră că este descendentă din Wolfspilzul german. A fost folosită pentru pază pe bărci și în ferme în perioada secolelor al XVII-lea și al XVlll-lea și a ajuns să reprezinte Partidul Patriotic Olandez în timpul perioadei de agitație politică ce a urmat Revoluției Franceze. A fost adus în Marea Britanie pentru prima oară în anul 1005, iar în S.U.A. în anul 1928, unde acum este un popular animal de companie.

Descriere fizică: Keeshondul este un câine echilibrat, robust, de dimensiuni medii. Are un cap asemănător vulpii, trapezoidal; urechi mici și ridicate; și ochi maro închiși. Blana sa stă ridicată și este colorată într-o combinație de gri-argintiu, crem și negru.

Blana este foarte deasă în jurul gâtului, umerilor, fundului, picioarelor din spate și pieptului, formând o coamă ca a unui leu. Există însemne distinctive în jurul ochilor care se întind până la urechi, de fiecare parte.

Înălțime: 42,5 – 45 cm.

Greutate: 14-21 kg.

Temperament: Keeshondul este o rasă căreia îi place să se distreze și care are o natură blândă. Este prietenos cu aproape oricine, inclusiv cu copiii și alte animale. Este inteligent și dornic să învețe, lucru care îl face ușor de dresat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: rasa este adaptabilă și se descurcă foarte bine într-o familie care trăiește în oraș, în suburbii sau în mediul rural.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni cardiace, epilepsie, displazie de șold, hipotiroidism.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *