Keeshond – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Olandezul zâmbitor, Keeshonden (plural), Spitz lup, Chien Loup, Câinele olandez de barjă.

Țară de origine: Olanda.

Istoric: această rasă datează încă din secolul al XVI-lea și se consideră că este descendentă din Wolfspilzul german. A fost folosită pentru pază pe bărci și în ferme în perioada secolelor al XVII-lea și al XVlll-lea și a ajuns să reprezinte Partidul Patriotic Olandez în timpul perioadei de agitație politică ce a urmat Revoluției Franceze. A fost adus în Marea Britanie pentru prima oară în anul 1005, iar în S.U.A. în anul 1928, unde acum este un popular animal de companie.

Descriere fizică: Keeshondul este un câine echilibrat, robust, de dimensiuni medii. Are un cap asemănător vulpii, trapezoidal; urechi mici și ridicate; și ochi maro închiși. Blana sa stă ridicată și este colorată într-o combinație de gri-argintiu, crem și negru.

Blana este foarte deasă în jurul gâtului, umerilor, fundului, picioarelor din spate și pieptului, formând o coamă ca a unui leu. Există însemne distinctive în jurul ochilor care se întind până la urechi, de fiecare parte.

Înălțime: 42,5 – 45 cm.

Greutate: 14-21 kg.

Temperament: Keeshondul este o rasă căreia îi place să se distreze și care are o natură blândă. Este prietenos cu aproape oricine, inclusiv cu copiii și alte animale. Este inteligent și dornic să învețe, lucru care îl face ușor de dresat.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: rasa este adaptabilă și se descurcă foarte bine într-o familie care trăiește în oraș, în suburbii sau în mediul rural.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni cardiace, epilepsie, displazie de șold, hipotiroidism.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *