Eurasian – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Eurasier, Chow-lup.

Ţară de origine: Germania.

Istoric: Eurasianul este o rasă modernă, creată în anul 1960 prin încrucișarea dintre Chow Chow, Wolfspitz și Samoyed. A fost crescut pentru pază.

Descriere fizică: Eurasianul este un câine echilibrat, de talie medie, mai mult lung decât înalt. Are un cap trapezoidal, bot conic și un maxilar puternic.

Ochii de culoare închisă sunt ușor oblici și are urechi de mărime medie, ciulite, rotunjite la vârfuri. Coada groasă și stufoasă este purtată peste spate. Blana este dublă, cu stratul inferior gros și păr de lungime medie. Părul este scurt pe bot, față, urechi și partea anterioară a picioarelor, dar bogat pe părțile posterioare.

Poate fi de orice culoare, mai puțin alb și roșu-închis.

Înălțime: 47.5 – 60 cm.

Greutate: 19-32 kg.

Temperament: Eurasianul este un câine calm, încrezător. Este loial și devotat familiei, dar precaut cu străinii. Este un câine de pază excelent. Nu îi place să rămână singur.

Nivel de activitate: moderat.

Cel mai bun stăpân: Eurasianul are nevoie de un stăpân cu experiență, ferm, într-un mediu suburban sau rural.

Nevoi speciale: nu poate fi lăsat singur pentru perioade lungi de timp, exerciții zilnice, dresaj ferm, periaj, socializare.

Posibile probleme de sănătate: afecțiuni oftalmologice, displazie de șold, luxații de rotulă.

Omul de știință Konrad Lorenz a fost un entuziast al Eurasianului. El a devenit interesat de această rasă pentru că îi aducea aminte de iubitul său câine Stasi, un metis Chow-Alsacian.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *