Despre rasele nordice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Rasele nordice sunt diferite față de celelalte grupuri pentru că similaritățile lor sunt geografice. Poate că s-au născut pe continente diferite, dar toate își au originile în nord – evoluate și crescute pentru climatul aspru și rece al zonelor arctice și subarctice.

Câinii de tip Spitz, cum li se mai spune, au un aspect destul de asemănător, cu blană dublă, urechi ascuțite, coadă care se curbează peste spate și aspect ascuțit, ca de vulpe. Frecvent sunt descriși ca asemănători atât în comportament, cât și ca aspect cu lupii.

Mulți dintre acești câini sunt multi-talentați, servind atât la vânătoare, mânatul vitelor și câini de pază, cât și ca animale de companie. Câinii mici tip Spitz din Scandinavia au fost folosiți de Laplanderi, sau poporul Sami, pentru a păzi și mâna cerbii, în vreme ce rasele mai mari, cum ar fi Husky siberian sau Malamutul de Alaska, au fost folosiți în special pentru tracțiune. Mulți dintre câinii Spitz asiatici cum ar fi Chow Chow, Shar-Pei și Akita erau folosiți inițial pentru pază și apărare.

Toate rasele nordice se simt cel mai bine în zonele cu climat rece, unde își pol manifesta dragostea pentru zăpadă și temperatură scăzută. Aproape toate aceste rase iubesc să participe la sporturi de iarnă, cum ar fi trasul la sanie sau skijoring.

Marea lor majoritate se înțeleg foarte bine cu alți câini și frecvent nu se leagă de o singură persoană, preferând să socializeze cu toată lumea. Au tendința să hoinărească și sunt maeștri recunoscuți ai evadărilor.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *