Chow Chow – Rasă câine

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

Nume alternativ: Lang gou (câinele lup), Xiong gou (câinele urs), Chow.

Ţară de origine: China.

Istoric: Chow Chow-ul își are originile în Asia și se consideră că există din vremea dinastici Han. Unii cred că această rasă este rezultatul încrucișării vechiului Mastiff de Tibet cu Samoyedo. Inițial, a fost folosit la vânătoarea de fazani și potârnichi.

Numele său derivă din jargonul marinarilor descriind încărcături amestecate, chow-chow. Există presupunerea că acești câini au ajuns în Marea Britanie ca parte a unor încărcături și astfel li s-a dat acest nume. Rasa a devenit populară în timpul epocii victoriene și a apărut pentru prima oară în S.U.A. în anul 1890.

Descriere fizică: Chow Chow-ul este un câine de talie medie, robust. Are un corp pătrat și un cap larg și mare, cu botul scurt. Urechile sunt ciulite, cu vârfuri rotunjite și o expresie încruntată. Ochii sunt închiși la culoare, migdalați și poziționați adânc în craniu, determinând o vedere periferică limitată.

Limba este de culoare albastru închis, iar nasul este mare și negru, excepție făcând exemplarele albastre care îl au de culoarea ardeziei. Coada este ținută înalt și curbată peste spate. Blana este dublă, stratul superior putând fi moale sau aspru.

Stratul inferior este scurt și dens. Prezintă un guler în jurul capului și gâtului, iar coada este bogată. Poate fi negru, roșcat, albastru, de culoarea scorțișoarei sau crem.

Înălțime: 42.5 – 50 cm.

Greutate: 20 – 32 kg.

Temperament: Chow Chow-ul este un câine demn și retras. Este inteligent, dar poate avea o atitudine detașată și este rezervat în special cu străinii. Este loial familiei sale. Cu socializare și dresaj poate fi foarte bun cu copiii, dar deseori are probleme cu alte animale.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

CeI mai bun stăpân: Chow Chow-ul are nevoie de un stăpân experimentat și ferm; se poate adapta vieții la oraș, dar poate trăi foarte bine și în zone suburbane sau urbane.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie, cancer, entropion, sensibilitate la căldură, displazie de șold, probleme ale genunchiului.

muscaturile-de-caine

Mușcăturile de câine

Realitatea este că în fiecare an, numărul persoanelor mușcate de câini șochează de fiecare dată. Multe dintre aceste mușcături au ca victime copiii și alte

Citește mai mult »
mutarea-unui-câine

Mutarea unui câine

Mutatul poate fi greu pentru un câine și este una dintre cele mai frecvent întâlnite situații când câinii se pierd. Pentru a-i asigura siguranța, indiferent

Citește mai mult »
cainele-pierdut

Câinele pierdut

Ce faceți în eventualitatea în care câinele dumneavoastră se pierde? Multe persoane au fost în această situație la un moment dat. De obicei, câinele este

Citește mai mult »

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *