chow-chow-rasa-caine

Chow Chow – Rasă câine

Nume alternativ: Lang gou (câinele lup), Xiong gou (câinele urs), Chow.

Ţară de origine: China.

Istoric: Chow Chow-ul își are originile în Asia și se consideră că există din vremea dinastici Han. Unii cred că această rasă este rezultatul încrucișării vechiului Mastiff de Tibet cu Samoyedo. Inițial, a fost folosit la vânătoarea de fazani și potârnichi.

Numele său derivă din jargonul marinarilor descriind încărcături amestecate, chow-chow. Există presupunerea că acești câini au ajuns în Marea Britanie ca parte a unor încărcături și astfel li s-a dat acest nume. Rasa a devenit populară în timpul epocii victoriene și a apărut pentru prima oară în S.U.A. în anul 1890.

Descriere fizică: Chow Chow-ul este un câine de talie medie, robust. Are un corp pătrat și un cap larg și mare, cu botul scurt. Urechile sunt ciulite, cu vârfuri rotunjite și o expresie încruntată. Ochii sunt închiși la culoare, migdalați și poziționați adânc în craniu, determinând o vedere periferică limitată.

Limba este de culoare albastru închis, iar nasul este mare și negru, excepție făcând exemplarele albastre care îl au de culoarea ardeziei. Coada este ținută înalt și curbată peste spate. Blana este dublă, stratul superior putând fi moale sau aspru.

Stratul inferior este scurt și dens. Prezintă un guler în jurul capului și gâtului, iar coada este bogată. Poate fi negru, roșcat, albastru, de culoarea scorțișoarei sau crem.

Înălțime: 42.5 – 50 cm.

Greutate: 20 – 32 kg.

Temperament: Chow Chow-ul este un câine demn și retras. Este inteligent, dar poate avea o atitudine detașată și este rezervat în special cu străinii. Este loial familiei sale. Cu socializare și dresaj poate fi foarte bun cu copiii, dar deseori are probleme cu alte animale.

Nivel de activitate: scăzut spre moderat.

CeI mai bun stăpân: Chow Chow-ul are nevoie de un stăpân experimentat și ferm; se poate adapta vieții la oraș, dar poate trăi foarte bine și în zone suburbane sau urbane.

Nevoi speciale: îngrijirea blănii, socializare, dresaj.

Posibile probleme de sănătate: sensibilitate la anestezie, cancer, entropion, sensibilitate la căldură, displazie de șold, probleme ale genunchiului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *